29-02-2020: Overwetering – ESCA (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Punt gewonnen en verloren

Na twee weekenden rust en heel wat carnaval gevierd stonden we gisteravond weer met ons goede gedrag op het handbalveld. De nummer twee ESCA was onze tegenstander. Het leek erop dat onze blessure bank nog groter werd, maar Roos van Breukelen kreeg van de fysio groen licht en sloot gelukkig aan bij het team. De uitwedstrijd was ongeveer onze slechtste wedstrijd van het seizoen dus we hadden wat goed te maken.

Het lukte ESCA om direct van het begin de voorsprong te pakken. Het heeft bij ons vier minuten geduurd voordat wij eindelijk de 1-1 maakten. Vanaf toen ging het tot aan de rust gelijk op. In de verdediging was het enorm vechten met de cirkel. Zij speelden een 4-2 waardoor wij ons moesten focussen op zowel de opbouwspeelsters als hun sterker cirkelspeelsters. Zij hebben dan de eerste helft veelal van de cirkel mogen scoren. Wij kregen daar op de één of andere manier geen grip op. Gelukkig hield Bianca een paar mooie schoten op doel eruit. Helaas kreeg Roos al na een kwartier mandekking waardoor wij in de aanval moesten reorganiseren. Gelukkig hadden wij daar voldoende antwoord op. Romee en Eline wisten een aantal keren van afstand te schieten. De keepster van ESCA had veelal geen antwoord op onze schoten. Je zou denken, blijven schieten en dan komen we er wel! Ondertussen gooit Bianca nog een fantastische break out aan waar Rowy uit weet te scoren. Heerlijke aanval! Ruststand is 11-11. Niets aan het handje.

De tweede helft gaan wij goed van start. Weten direct de voorsprong te pakken. ESCA pakt een twee minuten tijdstraf waardoor wij meer ruimte kregen. Het lukt ons om een voorsprong van vier doelpunten te pakken. 17-13. Je begint al een beetje te dromen van een overwinning, terwijl de realiteit is dat de tweede helft nog heel lang duurt en er veel kan gebeuren. Zo gezegd zo gedaan. Wij wisten onze concentratie niet vast te houden en ESCA kwam dichterbij. Zelfs tot een gelijke stand van 19-19. Het lukt ons niet om een goede aanval op te zetten. Er zit geen doel achter en spelen op eilandjes. Jammer want het ging zo goed. Bianca weet nog op een belangrijke moment, wanneer het 21-20 staat, een penal tegen te houden. Heerlijk! Moniek weet kort daarna uit een snelle tegenaanval te scoren wat de score weer op 22-20 zet. Met nog 5 minuten op de klok. Zou goed moeten komen toch? Toch blijft het heel spannend. We krijgen geen grip op hun spel met de cirkel waardoor zij vaak een penal meekrijgen. Roos krijgt helaas in de laatste 1.5 minuut een twee minuten tijdstraf waardoor zij ons op één doelpunt naderen. Helaas mag ESCA in de laatste minuut tot een gelijke stand van 22-22 komen. Een voorsprong van vier doelpunten weggeven. Kwam dat onderbuikgevoel toch uit. Wij weten de laatste dertig seconde niet goed uit te spelen waardoor de eindstand blijft op 22-22.

Conclusie: je wint één punt tegen de nummer twee van ranglijst, heel knap! Wedstrijd gezien, verlies je een punt wat heel zuur is.

Volgende week staat de derby tegen Wesepe op het programma. Een hele belangrijke wedstrijd. Wesepe staat met één punt onder ons op de 9e plek. Als wij winnen nemen wij meer afstand van de onderste plekken wat ons weer wat meer ruimte geeft. Kom ons allemaal aanmoedigen. De meiden hebben het nodig! Volgende week zaterdag 7 maart 19.00 Sporthal de Hooiberg Tot dan!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina