29-02-2020: HVBS – Lettele (hoofdklasse)

Verslag Lettele

Na twee weken rust ging de competitie weer verder. Gelukkig hadden we twee weken vrij gehad want wat hebben we gevierd dat we kampioen zijn geworden. Niet alleen met elkaar maar ook met heel het dorp. Zaterdag een mooi feestje gebouwd tot vroeg in de morgen. Storm Ciara probeerde de rit met de platte wagen op zondag nog te verstoren maar dat lieten we ons niet afnemen. Een mooie lange rit door het hele dorp met zang, dans en veel publiek langs de route blijft voor altijd in ons geheugen gegrift. We sloten de feestelijkheden met het team gezellig af met een etentje. Een weekend vol met feest.

HVBS uit is altijd een lastige wedstrijd, de resultaten uit de afgelopen seizoenen laten dat ook zien. We hadden op zich best zin in de wedstrijd maar het was moeilijk om ons op te laden, we zijn tenslotte al kampioen en dat klinkt wellicht arrogant of zelfingenomen maar zo bedoel ik dat niet. Als je nergens meer voor hoeft te spelen omdat je niet meer kunt stijgen of zakken op de ranglijst, omdat het niet meer uitmaakt wat je concurrent doet is het lastig jezelf en het team op te laden. We wilden uiteraard wel winnen en dat zijn we onszelf en het meegereisde publiek ook verschuldigd.

De gehele wedstrijd moesten we er wel om vechten, HVBS nam meteen de voorsprong en we liepen de hele eerste helft achter ze aan. Het werd geen snelle wedstrijd maar HVBS wist met enkele onderhandse maar zeer goed geplaatste schoten ons keer op keer te verrassen. Maar liefst zeven van dat soort schoten kregen we te verduren in de eerste helft. Na 5 minuten stond het 2-1 voor HVBS, na 10 minuten 4-4, na 15 minuten 6-6 na 20 minuten 9-8 na 25 minuten 10-9 om vervolgens te gaan rusten met 13-12 in het voordeel van HVBS.

Een spannende pot waarbij beide ploegen bij elkaar bleven. In de rust spraken we een andere dekkingsvorm af. Het ontregelen van de drie opbouwers was daarbij de opdracht. Dat lukte prima alleen kregen wij de bal er ook niet makkelijk in aan de overzijde. Hierdoor nam HVBS de leiding in de wedstrijd met 3 punten voorsprong 15-12. Lettele herstelde de schade snel en na 10 minuten spelen stond het weer gelijk 15-15. De wedstrijd bleef spannend maar we hielden ons koppie erbij. Na 15 minuten namen we voor het eerst de voorsprong over van HVBS 17-18. We drukten meteen door naar 20-25 en wisten dat we de punten mee naar Lettele zouden nemen. HVBS gaf niet op en kwam nog terug tot 2 puntjes maar daar bleef het bij. 25-27 is de kleinste overwinning dit seizoen.

Achteraf gezien een fijne wedstrijd en de ploeg was blij weer eens voor de punten te hebben moeten vechten. Geen top wedstrijd, maar wel heerlijk gevochten voor elke meter. We hebben ervoor gezorgd dat we geen zeperd opliepen na het kampioenschap, ik denk dat we daar best trots op mogen zijn.

Yara 8, Bianca 7, Marjolein 3, Inge 2, Maaike 2, Cindy 2, Anouk O 1, Anouk S 1, Milou 1.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen TVO. Zij vechten tegen degradatie dus het kan weer een leuke pot worden.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina