29-02-2020: TVO – Broekland (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Betere partij, te weinig beloond.

Het is voor ons altijd een lastige klus om tegen mindere teams in de competitie te spelen. We weten wat we moeten doen, maar de uitvoering verloopt moeizamer. Zo ook vandaag, slordig spel afgewisseld met mooie aanvallen. We beginnen de wedstrijd overtuigend en komen op een 1-4 voorsprong. Maar we laten ons overdonderen door wat snelle doelpunten uit een 2de fase van T.V.O, stand is 5-6. Er is geen paniek en geen angst dat een overwinning in gevaar komt. We gaan weer scoren, maar veel is het niet: 10-14. We zijn te slordig, vooral in de aanval. We willen teveel in de 9 meter, terwijl we ook de kracht hebben dat wij van afstand kunnen schieten. Dit is dan ook de boodschap in de rust.

Na rust nemen we afstand. Isabel, Merel, Merel en Lynet brengen de stand snel achter elkaar naar 12-18. We bouwen nog verder: 14-21. Dan krijgen wij een tijdstraf, wat wij helaas niet slim uitspelen. T.V.O versnelt hun spel weer en komen tot 19-22. Toch is er geen paniek, we weten dat we vandaag gaan winnen. Door 2 treffers van Sharon (waarvan 1 hele mooie met de rug naar de goal toe onderhands) komt de stand weer op 20-25. T.V.O gelooft er nog even in, waardoor we wat extra gas moesten geven. Maar door een rode kaart aan hun kant, zakte het geloof ook weg. We konden het afronden met nog wat mooie aanvallen en zetten een eindstand van 24-29 neer.

PS: ESCA heeft vanavond een punt laten liggen tegen Overwetering. Dat is natuurlijk heel leuk voor ons, het verschil met ESCA, de nummer 2, is nu 1 punt. En deze 2de plek wordt wel heel aantrekkelijk, dus die willen wij hebben!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina