29-02-2020: SEW 2 – Kwiek 2 (2e divisie)

Verslag Kwiek 2

In de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen SEW2 was het voor iedereen duidelijk dat het een erg belangrijke wedstrijd zou worden. SEW stond op de 2e plek en wij 3e met 1 punt minder maar ook 1 wedstrijd minder gespeeld. Om de 2 punten mee naar huis te gaan moesten we als team er staan en er vol voor gaan.

En dat gebeurde ook, onze dekking stond in begin van de eerste helft als een huis. We hadden de cirkel goed in de tang en speelden echt als een team. Vanuit de dekking speelden we snelle tegenaanvallen met mooie schoten. Na 17 min had SEW er nog maar 4 gescoord en wij 9. Maar naarmate de eerste helft vorderde stapten we wat minder uit op hun schutters en dat kon je gelijk zien in de score. Ook al scoorden we veel, SEW kon goed bijblijven. We zochten de kleedkamer op met een 10-13 voorsprong.

Edward gaf in de rust aan dat het middenblok meer moest uitstappen op hun schutters maar daarbij wel hun CS moesten afschermen. Vertrouwen hebben in elkaar want deze wedstrijd moesten we gewoon kunnen pakken op snelheid.

Toen het fluitsignaal voor de 2e helft klonk, begonnen we te afwachtend en durfden we aanvallend geen keuzes meer te maken. SEW bleef wel scoren en ze kwamen steeds dichterbij. We stapten meer uit, maar hierdoor kwam hun cirkel wel beter in haar spel. Gelukkig konden we wel de hele wedstrijd een voorsprong houden. Tot 3 minuten voor tijd toen SEW de gelijkmaker erin schoot. Wederom een zenuwslopende einde, 40 seconden voor tijd miste een speelster van SEW een 100% kans en schoot op de paal.

We hadden nog 1 aanval en die speelden we koelbloedig uit, 5 sec voor tijd werd ons afstandschot geblokt maar in een reflex werd de bal toch nog naar de cirkel gespeeld en zij werd zodanig gehinderd dat wij een terechte penalty kregen. Lotte Duim ramde de bal perfect in het netje. Wat een ontlading, zo blij met de 22-23 winst. We staan weer op de 2e plek!

Onze volgende wedstrijd is aanstaande dinsdag 3 mrt om 19.30 uur thuis tegen V.V.W DS1. We kunnen jullie aanmoedigingen dan goed gebruiken om onze 2e plek te versterken. Tot dinsdag in de Tijenraan.