27-10-2018: Voorwaarts – Quintus 2 (1e divisie)

Vandaag was het dan zover. DE wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de competitie. Zowel Fit&Fun Voorwaarts en Quintus 2 waren ongeslagen de eerste 7 wedstrijden. Quintus pakte de eerste periodetitel door een beter doelsaldo. Het beloofde dus een mooie en spannende wedstrijd te worden. Het publiek was dan ook in grote getale aanwezig.

Na de vaste rituelen in de voorbereiding, Melissa doet de haren van de meiden, Patricia legt alvast de tenues klaar in de kleedkamer, Merlin die iets te laat komt, zijn we klaar voor de wedstrijd. Wel wat gespannen kopjes onder de meiden en begeleiding.

We beginnen scherp en binnen 5 minuten weten Ellen, Patricia en Merlin te scoren. Stand 4-0. Quintus neemt gelijk een time-out. Dat pakt goed uit want Quintus weet daarna een paar keer te  scoren vanuit de opbouwrij. Ook onze opbouwers Melissa en Aniek weten van afstand te scoren. Mooie aanvallen wisselen zich af met af en toe wat slordige fouten. Vlak voor tijd weet Sharin te scoren uit een break. Ruststand 17-13. In de rust werd besproken dat we meer uit moesten op de opbouwers van Quintus. Deze kwamen te makkelijk tot scoren.

De eerste 15 min van de tweede helft hielden wij het gat van 4 of 5 doelpunten voor op Quintus. Daarna ging de turbo even aan. Alineke loopt een paar breaks en knalt de bal hard tegen het net. Quinty schiet een paar mooie ballen vanuit de hoek erin en Melissa weet goed de penals te benutten. Ook Ellen weet vanuit de rechterkant mooi te scoren. Stand 31-22. Helaas werden we toen wat slordig en kregen we een paar 2 min waardoor we een paar keer in ondertal stonden. Quintus weet het gat weer te dichten tot 4 punten verschil. Maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Op het eind weten we nog 2 keer te scoren. Eindstand 34 – 28.

Door deze overwinning nemen wij de koppositie over van Quintus. Het publiek schalde dan ook: “Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!!!”

Aankomend weekend spelen wij om 21:00 tegen Gemini in Zoetemeer. De happybus zal om 18:00 vertrekken vanaf de Jachtlust.