27-09-2020: Kwiek 2 – Quintus 2 (1e divisie)

Verslag Kwiek 2

De dames van PCA/Kwiek 2 moesten het vandaag opnemen tegen het 2e team van Quintus. Gezien de kwaliteiten van beide teams beloofde het een mooie en spannende handbalwedstijd te worden in de Tijenraan in Raalte.

Er werd direct op hoog tempo gespeeld door beide teams. Aan beide kanten stond de dekking goed en in het begin ging het dan ook gelijk op van 3-3 naar 6-6. Mede door het goede keeperswerk aan de zijde van Quintus hadden wij veel moeite om de bal in het doel te krijgen. Quintus was in de laatste fase van de 1e helft effectiever in het afronden en kon uitlopen naar een ruststand van 9-12.

Na rust kregen we wat meer grip op de wedstrijd en bij tussenstanden van 14-14 en 17-17 was alles nog mogelijk voor beide ploegen. In deze fase misten we even de scherpte en Quintus kon 4 doelpunten op rij maken, 18-22. Met nog 8 minuten te spelen werd ons duidelijk gemaakt dat we er vol voor moesten gaan en dat we de afspraken moesten nakomen zodat we het gat van 4 doelpunten konden dichten.

Met nog 2,5 minuut te spelen stond het 22-23 en 50 seconde voor tijd was het 24-25. Hier nam Quintus een Time-Out. In deze aanval werd er niet gescoord en met nog 30 seconde te spelen hadden wij balbezit en nam onze coach een Time-Out. Keepster eruit, overtal, een lange aanval spelen en de 100% kans pakken. Onze rechter opbouwster pakte het schot en de keepsters stopte de bal, maar in de rebound kon onze cirkelspeelster de bal alsnog in het doel schieten, 25-25 einde wedstrijd!

Wat een einde van deze wedstijd, niet altijd even goed in de afronding maar wat hebben we ervoor geknokt!

Bedankt voor jullie aanmoedigingen en tot over 2 weken.