24-11-2018: ZAP – Kwiek (1e divisie)

Rommelige fases nekt Kwiek tegen ZAP

Zaterdag 24 november stond er voor ons een verre uitwedstrijd op de planning in Breezand tegen de Zap dames 1. Na dat wij een lange busreis achter de rug hadden hebben we ons rustig voorbereid op de wedstrijd.

Nadat in de sporthal het fluitsignaal van de scheidsrechters klonk zijn we haarscherp aan de wedstrijd begonnen. Doordat onze dekking en aanval als een team met vechtlust stond kwamen we al gauw op een voorsprong met 3 doelpunten verschil, namelijk 3-6. De eerste 25 minuten van de eerste helft waren we zeker de bovenliggende partij in de wedstrijd. De laatste 5 minuten van de eerste helft werden wij als team wat rommeliger, waardoor Zap kon terug komen op 10-11. We wisten met 11-13 de rust in te gaan in ons voordeel.

Begin van de 2e helft begonnen we rommelig waardoor zap snel 13-13 wist te maken. We herpakten ons snel als team  en het werd al snel 13-16 in ons voordeel. Hierop volgende weer een rommelige fase aan onze kant waardoor Zap weer kon bijkomen en zelf voor kwamen te staan met 17-16. Vanaf dit moment werd Zap de bovenliggende partij van de wedstrijd. Zap liep uit naar 28-21. Met nog ongeveer nog 5 minuten te spelen wisten we ons zelf nog terug te brengen naar de eindstand 31-26.

Aankomende week hebben wij een vrij weekend. Zaterdag 8 december spelen wij weer een thuiswedstrijd om 19:30 tegen BFC te Tijenraan. Komen jullie ons weer hard aanmoedigen naar een overwinning?