24-11-2018: SDOL – DFS Arnhem 2

Bron: Facebook SDOL Handbalselectie

Helaas hebben we afgelopen zaterdag onze eerste thuiswedstrijd verloren. DFS dames 2 stond met 3 punten meer op de 1e plek. Om mooi aan te sluiten aan de top 3 was winst nodig.

Al snel bleek in de wedstrijd dat DFS een trage en fysieke ploeg was. We begonnen de wedstrijd goed, DFS probeerde veel in de dekking te kruipen en de cirkel te bereiken echter hadden wij hier goed antwoord op. De eerste helft bleef gelijk op lopen. DFS had veel balverlies waar wij met (te) snelle tegenaanvallen op wilde reageren waardoor bij ons de afronding minder scherp werd en Arnhem een goeie keepster had staan. De rust gingen we in met een gelijk stand van 12-12.

Het was voor ons duidelijk dat het niet nodig is de punten hier weg te geven. Scherp blijven in de dekking en afronding en niet mee gaan in het tempo van DFS.

DFS wist slim te spelen waardoor er maar liefst 8 penals werden meegegeven aan de Arnhemse dames, welke overigens allemaal zaten. Ook werden de dames van DFS een aantal keer gestraft met een 2 minuten straf. Hier wisten wij niet van te profiteren, sterker nog, Arnhem wist 3 maal over de bal in het net te leggen terwijl zij in ondertal stonden. De dames hadden moeite met de afstandschoten van onze kant maar wisten met 3 punten verschil te winnen (22-25).

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina