24-11-2018: Overwetering – Lettele (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Keihard gevochten

Lettele stond er zaterdagavond op het programma. Lettele is een ploeg die de laatste jaren meedraait om het kampioenschap in de hoofdklasse. Dat is dit jaar niet anders, ze staan op een keurige 2e plaats. Een flinke kluif voor ons want, wij willen niets liever dan onze stijgende lijn voortzetten. Dat er dan ook weer wat meer vertrouwen in het team zit, lieten we direct vanaf de 1e minuut zien.

We zaten meteen lekker in de wedstrijd. De dekking stond heel erg goed en aanvallend kwamen we goed tot scoren. We namen in het eerste kwartier een kleine voorsprong van 2 doelpunten. Lettele had wat pech in de afronding. Zij schoten een aantal ballen op paal of lat maar, ook Lisa ranselde een aantal ballen uit haar doel. Lettele raakte niet in paniek, ze bleven rustig handballen en kropen dichterbij. In de slotfase van de 1e helft werd Ella (onterecht) naar de tribune gestuurd. Lettele profiteerde hier onmiddellijk van en nam de leiding over. Ruststand 11-13.

Na de rust werd Roos in de aanval vastgezet. We moesten even zoeken hoe we hier mee om moesten gaan en in deze fase wist Lettele er een paar keer snel uit te komen en zodoende het gat te vergroten naar 7 a 8 doelpunten. Lettele bleef Roos vastzetten waardoor zij naar de cirkel doorschoof. Cirkelspeelster Maaike ging op de opbouw spelen en dit deed zeer naar behoren! Ook bij Lettele ging er een speelster af met rood maar helaas wisten wij hier nauwelijks van te profiteren. Met een stand van 21-30 werd de wedstrijd afgesloten.

Ondanks de behoorlijke nederlaag, mogen wij terugkijken op een goede wedstrijd. Lettele is 1 van de betere ploeg en in onze competitie. Wij hebben flink partij geboden en konden lang bij blijven.

Aankomende zaterdag gaan wij op bezoek bij het Arnhemse ESCA, aanvang 19.00 uur. We gaan er alles aan doen om de punten mee te kunnen nemen naar Olst.

Doelpuntenmakers: Roos van Breukelen 6, Iris ten Broeke 5, Maaike ten Broeke 4, Leonie ten Broeke 2, Ella van Breukelen 1, Romee Groot Koerkamp 1, Rowy Slijkhuis 1, Rianne Kappert 1

Verslag Lettele

Twijfelen, afwegen, beslissen, uitvoeren en afsluiten ……………… Ze zijn er! De periodes waarin je moet nadenken, twijfels sterker worden, tegenstrijdigheden afweegt, maar moet beslissen en vol verwachting bent hoe de zaken gaan lopen. Zo ook voor de wedstrijd tegen Overwetering. Gaan we Roos nu vastzetten of niet? 😉

We weten dat de gezusters van Breukelen elkaar best kunnen vinden en dat Overwetering hier enorm afhankelijk van is. We willen ook een wedstrijd en komen tot een wat defensieve 5-1 dekking met de nadruk op de kant waar de tegenstander bepalend is. We krijgen er niet direct grip op. Milou opent met een mooi doelpunt vanuit de hoek het bal en Overwetering krijgt het voor elkaar om haar schutter te lanceren en komt op een 5-2 voorsprong. Lettele gaat over op een andere dekkingsvorm, maar heeft aanvallend de pech met vele schoten op de paal waar er ook een paar minder goede schoten door de keeper van Overwetering worden gestopt. De tegenstander komt nog tot 8-5, maar daarna krijgen de dames van Lettele de wedstrijd in handen en kruipen steeds dichterbij als Yara in de break op weg is naar 11-11. Ze komt niet tot een schot, maar we krijgen wel een 7m toegekend met een rode kaart voor Overwetering. Wij begrijpen het niet helemaal, maar weten ook wel dat het niet verkeerd uitkomt. Overwetering is wat van slag en Lettele hapt toe, gaat rusten met 11-13.

Net als vorig jaar (rust 11-15, eind 24-33) gaan we ook nu weer over op persoonlijke dekking en lopen binnen 3 minuten direct weg naar 11-16 en na 10 minuten is het 14-20. De wedstrijd is gespeeld. Overwetering weet aanvallend niet om te gaan met de situatie en kan geen oplossingen bedenken. 12 minuten voor tijd krijgt ook Yara een rode kaart en ook hier begrijpen wij niets van. We houden het op een goedmakertje (of is het goedmaker? 🙂 ). In de korte fase dat aan de kant van Lettele Bianca nu ook wordt vastgezet weten de Lettelse dames wel een paar oplossingen te bedenken. Verdedigend bleven we weer dik onder de 25 tegendoelpunten, ik blijf het maar herhalen. Zo lang ik dat kan gaat het prima! We hebben een enerverende week afgesloten met een prima wedstrijd, hulde aan iedereen!! We danken wederom de aanwezige toeschouwers en volgende week zaterdag spelen wij weer in Bathmen om 19.30 tegen W.H.C. We hopen op een volle Uutvlog, want dat is toch altijd beregezellig en brengt ons enorme energie. Tot dan dus!!