24-11-2018: Artemis’15 – HHZD (1e klasse)

Bron: Gert Wessels, HHZD

Vanavond stond er een uitwedstrijd met de dames van AH van de Worp/HHZD op het programma en wel tegen Artemis uit Doetinchem. Als je uit tegen Artemis speelt dan weet je van te voren dat je te maken krijgt met traag spel, hard verdedigen en dubieuze beslissingen van scheidsrechters. Met dit in ons achterhoofd begonnen we aan de wedstrijd.

Goede afspraken werden gemaakt en vol moed begonnen we aan de wedstrijd. Direct werden we met de onze neuzen op de bekende feiten gedrukt. We gingen in het spel van Artemis mee en snel stonden we met 3 – 1 achter. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen we meer grip op de wedstrijd en gingen we rusten met een doelpunt voorsprong. We wilden te graag en te snel de voorsprong uitbouwen met als gevolg dat er vele open kansen om zeep geholpen werden. Artemis bleef aanhaken en hun zelfvertrouwen werd als maar groter in tegenstelling met die van ons.

10 minuten voor tijd stonden we nog 3 doelpunten voor, maar we verzuimden wederom om 100% kansen af te maken. Artemis kwam langszij dankzij een dubieuze beslissing van de overigens redelijk fluitende scheidsrechter. Artemis zette nog een keer aan en kwam een minuut voor tijd op 2 doelpunten voorsprong. Dit konden we niet meer rechtzetten en verloren de wedstrijd met 19 – 17.

Dit verlies hebben we aan onze eigen afronding te danken, zoals de coach van de tegen partij na afloop typerend zei: als jullie de helft van de gemiste kansen hadden gemaakt hadden jullie de wedstrijd met 5 a 6 doelpunten gewonnen. Leren van onze fouten lekker blijven trainen en dan komt het een keer goed, daar ben ik van overtuigd.