24-11-2018: Groessen-Loo – Haarle (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle

Haarle, onverwoestbaar naar overwinning tegen Groessen 24-27

Elk nadeel heb zijn voordeel. Deze week werd het wereldkundig dat ik na 4 super jaren bij Haarle, de club ga verlaten. Een mooiere club dan Haarle is er niet, dat wordt voornamelijk bepaald door de meiden die er handballen. Elke dinsdag en donderdag 3 uur rijden, om te trainen, is nog steeds de moeite waard. Komend jaar zal ik dus ergens anders mijn wedstrijden spelen. Dat heeft als voordeel dat ik niet meer naar Groessen hoef. Het zijn wedstrijden die anders zijn dan in Salland. Gelukkig werden we ook vanavond niet verrast, je weet dat als je naar groessen gaat wat je kan verwachten, hoe lastig ook, het is wel voorspelbaar. Als handballiefhebber ga ik dat niet missen.

Zo hadden we groessen ingeschat als een tegenstander die van fysiek handbal houdt en met een 4-2 opstelling speelt. We hadden wat moeite met hun instartende cirkellopers maar het belangrijkste aandachtspunt was in de eerste helft, dat we te slordig waren. Het tempospel was aanwezig, alleen kwam de bal niet altijd op de juiste plek aan. We waren echt te slordig. Al met al resulteerde dit in een relatief gelijk opgaande strijd tot de rust. Die gingen we in met een 13-12 stand voor groessen. Precies dat moest dus ook anders in de 2de helft.

De start in de 2de helft was voor groessen en die liepen uit naar een 15-12 stand. Nog niks aan de hand, maar het moest wel anders. Wij gingen aanvallend iets anders spelen en dat hielp. We kwamen weer iets in de wedstrijd. Ondanks dat kwam groessen wel tot een 17-13 voorsprong. We konden het nog niet helemaal uitdrukken in doelpunten. Ondertussen kreeg groessen de een na de andere penalty. Maar zoals we allemaal weten, is Mery een echte penalty killer. Zo hield ze er vandaag 5 tegen. De een na de andere speler mocht het proberen, uiteindelijk dropen ze allemaal af en werd er keer op keer naar elkaar gekeken wie de volgende mocht nemen. Mery die vandaag sowieso een geweldige wedstrijd keepte en mede daardoor konden wij deze wedstrijd winnend afsluiten.

Richting het einde van de wedstrijd kregen wij te pas en onpas een 2 minuten tijdstraf waarbij wij, het moet gezegd worden, niet verzwakte. Wij hebben een ingespeeld team, die precies weten wat de bedoeling is en weten dat er gewerkt moet worden in die situatie. Weten en doen is bij ons hetzelfde. Zodoende konden wij voordeel halen uit ondertal situaties en werden wij dus niet benadeeld door deze straffen. In deze erg fysieke wedstrijd konden wij maar 2 minuten met een man meer spelen. Wij kregen in tegenstelling tot groessen wel 2 keer een gele kaart. Ondanks deze straffen bleef de motivatie overeind.

Maxime en Marlijn hebben vandaag de muur gekust na charges van de tegenstander, het typeert de meiden door op te staan en in de dekking weer naast elkaar te staan om de aanvallen van groessen op te vangen. Mede door die inzet kwamen wij een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. De flow was weer even terug. Daarna was het stuivertje wisselen, wij scoren, zij scoren. 5 minuten voor tijd stond het weer gelijk, 24-24.

Wat er daarna gebeurde wakkerde het over-mijn-lijk-gevoel alleen maar aan. Eerst hield Mery een bal tegen daarna moesten wij lijdzaam toekijken hoe groessen een penalty mocht nemen. Ook die stopte Mery. Daarna kregen wij zelf een penalty aan de andere kant en zoals wij allemaal weten, die wordt altijd omgezet in een doelpunt door Elien, zo ook 2,5 minuut voor tijd. Daarna stopte Mery weer een bal en in de omschakeling scoorde Maxime. Met nog 30 seconde te spelen werd de overwinning al gevierd langs de kant. Maxime maakte in de laatste seconde aan alle twijfel een einde, door er 24-27 van te maken. Het bleek inderdaad weer lastig te zijn om in groessen te winnen.

De overtuiging dat we ondanks alles dat er gebeurt in een wedstrijd, het zelf moeten doen en de wetenschap hebben dat we het ook kunnen, was vandaag ook weer bepalend. Op het belangrijkste moment stonden de meiden er weer. Iris die vandaag, zoals bijna de hele competitie, weer enorm belangrijk was in aanval en verdediging zorgde tezamen met Seline voor de nodige aanvalsdrift. Seline scoorde vandaag op belangrijke momenten 3 doelpunten. Iris scoorde 9 keer, waarvan 7 doelpunten uiteindelijk op het scoreformulier zijn gekomen. We waren vandaag niet goed, echter goed genoeg om groessen te verslaan.

Volgende week de topper tegen LHC.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina