24-03-2019: Voorwaarts 2 – ABS (2e klasse)

Bron: Facebook ABS Handbal DS1

ABS TEGEN VOORWAARTS: EEN DOELPUNTENFESTIJN

Afgelopen zondag stond er later op de middag een wedstrijd tegen Voorwaarts DS2 op het programma. De vorige wedstrijd werd verloren met 4 doelpunten verschil, dus ABS ging voor een revanche.

ABS had in de beginfase van de wedstrijd moeite in de dekking. Er werd bewust gekozen voor een offensieve dekking, maar Voorwaarts vond te vaak de ruimte om te scoren. Met name op de linker opbouwpositie werden kansen afgemaakt. ABS moest de knop omdraaien om een achterstand (van inmiddels 8 doelpunten) recht te breien. Dat gebeurde deels de slotfase van de eerste helft. Met een stand van 18-13 floot de scheidsrechter voor rust.

In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld. Voorwaarts benutte de kansen en kwam wederom voor met een stand van 8 doelpunten verschil. Wederom moest ABS zich herpakken en ook deze keer slaagden ze daarin. Het verschil werd teruggebracht naar 3 doelpunten en ABS geloofde nog steeds dat ze de punten in de wacht zouden slepen. Zelfs vanuit Curaçao (speelster Anne) werden de dames aangemoedigd via een livestream. Voorwaarts had dezelfde gedachte om de punten te behalen en hierdoor ging het er soms fel aan toe. Helaas kon ABS met deze eindsprint geen overwinning behalen en waren de punten na een doelpuntenfestijn voor Voorwaarts. Eindstand: 34-29.

Aankomende zondag zijn de dames vrij. De volgende en tevens allerlaatste wedstrijd van dit seizoen wordt gespeeld op zondag 7 april tegen Broekland DS2 om 12:30 uur in sporthal de Uutvlog.