24-03-2019: OBW – Overwetering (hoofdklasse)

Nog steeds geen handhaving …

Zondagmiddag stond het degradatieduel tegen OBW op de planning. Om 11.00 vetrokken we richting Zevenaar. Ondanks een aantal verrassende uitslagen van de avond ervoor, wisten we dat we ons bij winst zouden handhaven in de hoofdklasse. De thuiswedstrijd hadden we met ruime cijfers gewonnen van OBW, 34-24. Maar OBW rijgt de overwinningen aaneen in het 2e deel van de competitie. We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden. Kortom, voldoende ingrediënten voor een beladen, superspannend duel.

Bij aanvang van de wedstrijd merkten we dat de scheidsrechter het spelen met een harsbal had goedgekeurd. Hier moesten we in de beginfase even aan wennen, maar ondanks dat wist Veerle met een prima passeeractie direct een penalty uit het vuur te slepen. Jammer genoeg lukte het niet om deze penalty achter de OBW-keepster te gooien. OBW ging voortvarend van start en wist met een aantal lastige schoten direct een voorsprong te nemen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd hadden wij het moeilijk. We hadden moeite met de afronding en in de dekking klopte het ook niet helemaal. Na wat omzettingen, kregen wij iets meer grip op de wedstrijd. We gingen de rust in met 2 doelpunten achterstand, 13-11.

Na de rust speelden we iets makkelijker maar maakten we ook wat afspeelfouten. Hierdoor lukte het lange tijd niet om het gaatje van 2 doelpunten te dichten. In de laatste 10 minuten kwamen we voor het eerst op gelijke hoogte. Zou het dan toch gaan lukken……………? Helaas…..de spanning werd ons toch een beetje teveel. Het lukte niet om op voorsprong te komen en OBW deed dat wel. Einduitslag 21-19.

We hebben keihard gevochten en ook de meegereisde supporters hebben ons gesteund tot het eind maar het werd niet beloond. Ons rest niets anders dan deze enorme teleurstelling te verwerken. Over 2 weken spelen we de allerlaatste wedstrijd van de competitie. Nog 1 mogelijkheid om ons te handhaven!

Doelpunten: Roos van Breukelen 8,  Rianne Kappert 5, Iris ten Broeke 2,  Moniek Bos 2,  Eline Schutte 2

Op zaterdagavond 6 april om 19.30 spelen wij in en tegen Bentelo. Wij willen er alles aan doen om de laatste strohalm te grijpen. Via deze weg wil ik iedereen die Overwetering een warm hart toedraagt vragen om ons te komen steunen bij deze superbelangrijke wedstrijd!!

Bentelo 2 – Overwetering, 6 april om 19.30 in sporthal de Pol in Bentelo.