06-04-2019: Nieuw Heeten – Haarle (1e klasse)

Bron: Facebook Dames 1 Handbal SV Nieuw Heeten en Handbal Autoservice Haarle

Verslag Nieuw Heeten

Zaterdagavond 6 april stond de onze laatste competitie- en tevens thuiswedstrijd op het programma. We ontvingen Haarle waartegen we de uitwedstrijd een goede pot hebben gespeeld en met 23-26 hebben gewonnen.

Na het verlies van twee weken geleden op Broekland hebben we goed getraind om ons voor te bereiden op deze wedstrijd. In principe stond er nog weinig op het spel. De kampioen was eigenlijk al wel bekend (tenzij Haarle met een flink verschil in doelpunten van ons zou winnen (40 verschil)). Wat er wél op het spel stond was voor beide partijen de eer. Verlies zou een daling betekenen op de ranglijst, aangezien alles dicht bij elkaar stond. Wij hadden kunnen dalen van plek 5 naar 7, Haarle van plek 2 naar 5. Dat laatste gebeurde, want wij wonnen!

De wedstrijd begon gelijk op. Beide partijen lieten zien de punten graag te winnen. Er werd aan beide kanten dan ook hard afgestraft. Waar wij niet scoorden of balverlies leden kwam Haarle meteen met snel spel (zoals we dat van ze kennen) om zo meteen te scoren. Aan de andere kant hadden ze een ver uitstappende keeper, dit beantwoordden we goed door met mooie lob balletjes te scoren. Voor het publiek dus een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. De ruststand was 13-12 in ons voordeel.

Tijdens rust werd besproken dat we gecontroleerder moesten gaan aanvallen, wat langer in balbezit te spelen om zo het snelle scoren van Haarle tegen te houden. Zes tegen zes verdedigen ging ons namelijk prima af. Louis gaf aan meer strijdlust te willen zien. ‘Het moet en het zal, en het moet en het zal!’ waren de woorden waarmee hij afsloot.

Dit kwam tot uiting in de tweede helft. Er werd hier en daar hard verdedigd wat ook resulteerde in terechte tijdstraffen aan onze kant. Aanvallend speelden we gecontroleerder en gingen meer acties aan. Mandekking op verschillende personen hielp vrij weinig, aangezien er steeds wel iemand anders vrij kwam (je scoort niet voor niets 30x).

Aan het eind probeerde Haarle nog wat meer risico te nemen om toch de drie punten achterstand recht te zetten. Dit deden ze door een extra veldspeelster in te brengen en de keeper te wisselen. Ja, dan weet je waar de kansen liggen. Mirjam schreeuwde steeds: ‘Doel is leeg, doel is leeg’. Haarle scoorde wel, maar uit een middenuit ging de bal rechtstreeks in het lege doel van Haarle. Vervolgens scoorde zelfs Mirjam een doelpunt nadat een bal van Haarle geblokt werd!

In de laatste paar minuten twee maal een terechte tijdstraf voor ons. Haarle offensief om ons van ons apropos te krijgen. Werkte niet erg goed. In een 6 tegen 4 (ondertal) situatie kwamen we zelfs tot open doelkansen.

De wedstrijd was gespeeld. Wij winnen met 30-27 en eindigen op een keurige vierde plaats in deze spannende competitie. Een terechte stand vinden wij. We hebben wedstrijden tegen tegenstanders uit het onderste deel van de ranglijst punten laten liggen, zonde! Daartegenover wonnen we drie punten van de kampioen DFS2 en winnen we twee keer van Haarle, die lange tijd bovenaan stond. Een seizoen met wisselde resultaten zorgt ervoor dat we volgend seizoen een stabielere ploeg willen worden in de eerste klasse.

We nemen afscheid van Esmee die volgend jaar in dames 2 gaat handballen. Bedankt Esmee! Verder stopt er niemand, dus we kunnen lekker doorgroeien!

We hebben straks een weekje rust en daarna is er alle tijd ons voor te bereiden op volgend seizoen, nog een jaar in deze mooie eerste klasse met veel derby’s. In mei starten we met oefenwedstrijden en ook voor de beker starten we al. Volg onze pagina om hiervan op de hoogte te blijven en dan zien en horen we jullie graag op de tribunes!

Bedankt!

Verslag Haarle

Het was een bijzondere avond voor veel mensen. 5 dames speelden vandaag hun (voorlopig) laatste wedstrijd, eigenlijk 4, Christy stopt voorlopig met handballen maar moest door ziekte, de wedstrijd thuis volgen. Mery stopt mede wegens rugproblemen voorlopig met keepen, gelukkig heeft Lyan laten zien een waardig opvolger te zijn van Mery, zo ook vandaag. Marlijn die al half gestopt was, konden we voor dit jaar nog strikken om te blijven handballen. Werken en leven en trainen in Groningen en de wedstrijden meespelen bij haar team, speelde nu ook haar laatste wedstrijd. Het was een bijzondere wedstrijd voor haar aangezien haar zusje Floortje vandaag voor het eerst meedeed bij dames 1. Zo speelden zij voor het eerst samen, waarbij Floortje met een doelpunt liet zien dat de nieuwe generatie Besten er klaar voor is. Elien stopt voorlopig ook met handbal wegens een studie en knappe vriend in Deurne. Wie weet kan ik haar strikken om in Deurne te gaan handballen. Vandaag liet ze keer op keer zien wat haar kracht is, door voor iedereen uit, de break te lopen. Iris gaat een paar maanden reizen en zal de start ook niet meemaken van het seizoen. Tja en ik zal komend seizoen in Deurne aan de slag gaan bij Sprint. Voor mij was het dus ook een bijzondere avond om na de start van 10 jaar geleden, mijn laatste wedstrijd langs de kant te staan.

Het mooiste moment van de avond, was vlak voor de wedstrijd, Marthe en Agnes hadden de ouders van alle dames iets in laten spreken om hen te motiveren voor deze wedstrijd. Zo deed ik net als alle andere wedstrijden een praatje, na mijn praatje werd de aandacht gevraagd voor iets speciaals. De dames keken om zich heen, zichzelf afvragend wat er ging gebeuren. Marthe zette de speaker aan en sloot haar telefoon hier op aan. Marthe startte het audiobestand en al snel werd duidelijk welke ouder iemand toesprak. Iedereen werd op deze manier toegesproken met een motiverende persoonlijke boodschap. De teksten van de ouders en eega kwamen goed binnen. De dames waren verrast (en ik ook) en waren onder de indruk. Zo werd duidelijk hoe betrokken de ouders zijn bij dit team en de waarde werd erkend van betrokkenheid van ouders. Het was een mooi jaar waarin we als team gegroeid zijn en waarin plezier en prestatie samen gingen. Na het drogen van de ogen, stapten wij de zaal in om warm te gaan lopen.

Er werd ook nog gehandbald, door het missen van teveel kansen werd het uiteindelijk 30-27 voor nieuw Heeten. We hebben (bijna) ons doel bereikt. We wilden de meeste doelpunten maken dit seizoen en alleen LHC en DFS kunnen nog roet in het eten gooien morgen. Met dat doel wilden we zo lang mogelijk meedoen om het kampioenschap. Het is tot de enerlaatste wedstrijd gelukt om mee te doen. We hebben een fantastisch seizoen gedraaid en de groei van een ieder is zichtbaar. Ons seizoen is dus geslaagd. Ik draag de fakkel over aan Andre Biemans, ik wens de dames en hem hetzelfde plezier toe als afgelopen jaar.

Het was mij een genoegen.

Guido

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina