23-03-2019: Lettele – Zwolle (hoofdklasse)

Bron: www.hvlettele.nl

Onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelden we tegen Travelbags/HV Zwolle. Waar Zwolle als promovendus het seizoen voortvarend startte, volgden in de tweede seizoenshelft toch wat nederlagen tegen ploegen die lager op de ranglijst staan. De uitwedstrijd werd jammer genoeg verloren met slechts 1 doelpunt verschil (32-31) en we waren er dan ook op gebrand om deze keer wel van Zwolle te winnen.

Na een gelijk opgaand begin (3-3) sloegen wij onze eerste slag door uit te lopen naar 8-5. Dit kwam door enkele scherpe break-outs en 1 tegen 1 situaties waar wij sterker waren. Met korte positie wisselingen op de opbouw kwam de verdediging van Zwolle helemaal open te liggen en konden we regelmatig vrij door het midden afronden. Ondanks dat Bianca ook deze wedstrijd mandekking kreeg, wisten we nu wel voldoende oplossingen te creëren. Aanvallend liep het goed, we waren scherp in de afronding en veel speelsters hadden de eerste helft al gescoord. Zwolle kon toch steeds blijven aanhaken door hun sterke spelverdeelster, die in de eerste helft in totaal al acht keer zou scoren. We lieten haar te vaak te kort voor het doel komen, zodat zij vol in onze dekking kon vliegen. We wisten hier niet goed raad mee. Met een voorsprong van 5 doelpunten gingen we de rust in (21-16).

In de rust hadden we afgesproken om hun sterke spelverdeelster mandekking te geven. Zodra zij de bal had, kwam er veel snelheid en beweging bij Zwolle. We spraken af om haar ver van het doel op te vangen en haar niet op tempo te kunnen laten lopen. Hier had Zwolle het even wat moeilijk mee, aanvallend liepen zij zich vast in onze dekking zodat wij razendsnel omschakelden naar de aanval. Na rust waren de eerste drie doelpunten voor ons en was het verschil 8 doelpunten. Dit wisten we uit te breiden tot een verschil van 12 doelpunten na 40 minuten handballen. De punten waren binnen, we hebben gedaan wat we moesten doen en met een stand van 40-30 in ons voordeel werd de wedstrijd afgefloten.

We hebben het trouwe publiek getrakteerd op een heerlijke wedstrijd vol technisch en snel handbal, met zeventig doelpunten in zestig minuten. Na de wedstrijd hebben we voor een volle tribune afscheid genomen van Henk en Toke, al zullen we ze beide nog vaak genoeg in Lettele gaan zien. Henk blijft – ondanks vele aanbiedingen van clubs uit de regio – bij onze vereniging betrokken en gaat zich richten op de ontwikkeling van het jeugdhandbal. Toke blijven we bij de recreanten nog zien, en op zaterdagavond zal ze vast nog regelmatig op de tribune zitten om wedstrijden van haar dochter te kijken.

Volgende week zaterdag (6 april) hopen we het seizoen met een overwinning af te sluiten in Bunschoten-Spakenburg. Opgeven voor de bus kan via lettele@handbal.nl (€5,- per persoon). We verzamelen om 17:15 uur op het Carlijnplein. Tot dan!

Naomi – Hilde – Bianca (3) – Milou (7) – Ilse (10) – Yara (6) – Maaike (5) – Marjolein (4) – Jolien (1) – Anouk O (2) – Anouk S (1) – Cindy (1)

Voor wie de teksten op de spandoeken niet goed kon lezen:

Ons trainertje HENK een echt verenigingsmannetje
Kwam bij menig wedstrijdje met een tactisch plannetje
Mental coaching en W.I.M. kwamen om het hoekje
Henk, had je dit gelezen in een boekje?
Wedstrijdverslagjes had je op zondagochtend al klaar
Hiervoor zijn we jou eeuwig dankbaar
Van verkleinwoordjes krijg je nooit genoeg
Dit zorgde voor veel glimlachjes binnen de ploeg
Henk, de 3 jaar met jou waren fijn
Nu gaan we proosten met een glas zoete witte zijn

Waar is DS1 zonder TOKE?
– Auto Deventer die geen vertrekschema heeft…
– Bianca & Cindy die aan de weg blijven staan…
– De Skippies die net niet op tijd zijn…
– Vertrek zonder ballen & reserveshirts…
– Marjolein die geen sponsorjasje draagt…
– Yara die de bidons vergeet…
– De Oosterwijkjes die niet genoeg gegeten hebben…
– Dames 1 die te laat omgekleed is…
– Keepers die geen schotgegevens hebben…
– De toss die nooit meer gewonnen wordt…
– De yell die te vroeg begonnen wordt…
– De scheidsrechters die niet meer aan onze kant staan…
TOKE, je stond altijd voor ons klaar
BEDANKT voor de afgelopen 10 jaar

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina