22-09-2018: Voorwaarts – Volendam (1e divisie)

Het werd al veel gepromoot op social media, maar vanavond was het dan zover dat promovendus en koploper Volendam op bezoek kwam in ons Twello. Zowel zij als wij hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen. Dat het een leuke pot handbal zou worden was ook te zien aan de goed gevulde tribunes.

Fit & Fun Voorwaarts begon de wedstrijd scherp en snel. De sfeer in de hal was goed en na tienminuten spelen kon Volendam al negen keer vanaf de middellijn hun aanval laten aanfluiten. Zowel Alineke en Sharin op links, Merlin in het midden als Patricia op rechts konden de break-outs lopen die vanuit de dekking perfect werden aangespeeld. Volendam maakte in hun aanval technische fouten waar wij aan de overkant van profiteerden. Op een gegeven moment hadden zij hun aanval ook onder controle en wisten de 13-3 te verkleinen naar 13-7 door schoten vanuit de opbouwrij. Tussendoor kwam in de aanval Laura’s kin even in botsing. Nadat coach Helma grondig had geïnspecteerd wist ze het Laura met zekerheid te vertellen: ‘Zo groot als een nagel!’. Binnen de lijnen ging het spel gewoon door, met nog vijf minuten gaf Fit & Fun Voorwaarts wat gas voordat het rustsignaal klonk: 15-8.

Het verschil was meteen in het begin van de eerste helft al gemaakt, nu was het een kwestie van behouden. In de kleedkamer werden afspraken gemaakt voor de dekking, met name de afstandsschutters van Volendam moest op worden uitgestapt, en wij moesten ons blijven focussen op ons snelle aanvalsspel.

De tweede helft begon met een penalty die Melissa benutte, maar de opeenvolgende tien minuten had enkele kenmerken van het Twelloos kwartiertje. Volendam voerde in de aanval de druk op en wist het net van afstand te vinden. Hun dekking werd harder en Fit & Fun Voorwaarts moest even slikken toen Volendam de 18-15 binnen troefde. Op dat moment kregen wij twee strafworpen die Melissa benutte, dit was het kantelpunt van de tweede helft. Volendam kreeg tijdstraffen waardoor wij overtalsituaties speelden. In de dekking werd uitgestapt op hun schutters en veroverden wij enkele keren de bal. De knop naar de snelle omschakeling was weer gevonden, Merlin en Alineke wisten de vrije doelkansen te benutten en Ellen knalde ze er vanaf de rechteropbouw strak in. Het verkleinde gat werd weggepoetst, zes minuten na de 18-15 stond het 25-15. Dit mocht niet meer uit handen worden gegeven. Met een klein kwartier te gaan kwam het verschil van ongeveer tien doelpunten niet meer in gevaar. De aanval en de dekking waren weer op scherp gezet. Na een laatste break-out van Alineke, eindigde nummer 15 van Volendam de wedstrijd met een penalty in 33-24.

Aankomende zaterdag gaan wij op bezoek bij Bentelo, een tegenstander bij wie wij het vorig jaar lastig hadden en maar met het minimale verschil wisten te winnen. De Happy Bus zal voor deze wedstrijd niet rijden, maar het team kan de steun van supporters goed gebruiken, dus kom zaterdag 29 september allemaal naar sporthal de Pol te Bentelo. Het beginsignaal is om 19.30 uur.