15-09-2018: Hercules – Voorwaarts (1e divisie)

In nieuwe aanrij-jassen vertrok Fit & Fun Voorwaarts met de oude vertrouwde Happy Bus en supporters naar de eerste uitwedstrijd tegen Hercules. Wij winden er geen doekjes om (wij vouwen ze). De busreis van een kleine twee uur verliep snel en voorspoedig. De dames lieten zelfs hun tanden zien om zich op te maken voor de wedstrijd.

Sharin en Alineke openden de wedstrijd door middel van snelle tegenaanvallen. Samen met snelheid en druk naar voren kwam Merlin op de cirkel tot scoren en in een rap tempo stond er 1-6 op het bord. Hercules vertraagde het spel waardoor onze dekking zichzelf scherp moest houden om hun aanval te weren. De vijf punten voorsprong bleef behouden, maar Fit & Fun Voorwaarts kon helaas niet verder uitlopen. De dekking van Hercules was hard en soms onbenullig, waardoor wij het lastig hadden om tot afronding te komen. Hercules kwam in de 23e minuut nog even dichterbij met 8-11, waarna Fit & Fun Voorwaarts mede dankzij Alineke de knop omzette naar een 10-15 ruststand.

In de rust werd kort maar krachtig besproken wat ons aanvalsplan werd. We wisten ook hoe de aanval van Hercules zou verlopen. Als we daar onze verdediging op konden zetten en in combinatie met snelheid naar voren gingen, konden we de stand handhaven en wellicht verder uitlopen.

De tweede helft begonnen wij een in ondertal, maar wisten wij Hercules van ons af te houden. Het eerste kwartier was stuivertje wisselen. Beide ploegen kwamen om en om tot scoren. Melissa benutte de strafworpen en Laura was vanaf de linkerkant goed op schot. In de dekking konden de spelmakers van Hercules aardig geremd worden. Vooraf in de bus waren de tanden al geteld, maar nu moest toch echt even een tandje erbij. Samen met gejoel vanaf de zijlijn gaf Fit & Fun Voorwaarts gas naar voren en vergrootte het verschil van 18-23 naar 20-30 in tien minuten. Vijf minuten voor tijd werden er nog een break-out en een penalty benut, en werd de druk op snelheid uitgespeeld. Ellen sloot de wedstrijd in Den Haag af met een eindstand van 23-35.

Volgend weekeinde komt promovendus KRAS/Volendam op bezoek in ons mooie Twello. Een sterk team dat net als wij de eerste twee wedstrijden om heeft weten te zetten in winstpartijen. Een nieuwe en daarbij onbekende tegenstander: dit belooft een mooie pot te worden. Komt dat allemaal zien aankomende zaterdag 22 september om 20.00 uur in de Jachtlust. Tot dan!