2024-03-02: Wijhe’92 2 – ABS (1e klasse)

Verslag ABS

ABS neemt lastige horde en behoudt koppositie

Voor Dames 1 stond zaterdagavond de lastige uitwedstrijd tegen het 2e team van Wijhe ’92 op het programma. Dit team heeft onder andere oud-international Sharina van Dort in de gelederen. Verder stond oud ABS-keepster Lotte Kolkman de 1e helft onder de lat.

Thuis werd weliswaar vrij eenvoudig gewonnen (32-23), maar Wijhe doet toch weer prima mee in de 1e klasse met een knappe 4e plaats als gevolg. Meteen fel beginnen was dan ook de opdracht voor Dames 1. Gelukkig had ABS deze boodschap begrepen en nam al snel een 1-4 voorsprong. Het tempo lag meteen moordend hoog en het spel ging zeer snel op en neer. Ren-je -rot presentator Martin Brozius zou er ontzettend trots op zijn geweest.

Na een kwartier spelen was de voorsprong opgelopen naar 4-9. Redelijk geruststellend zou je denken, maar dat was het niet. Wijhe knokte zich geleidelijk aan terug in de wedstrijd mede door vele strafworpen. Via 9-12 en 14-16 werd de ruststand bereikt met 17-19.

In het begin van de 2e helft neemt ABS weer afstand mede door uitstekend keeperswerk van Liang Dijkerman en de veel scorende Hilde in ’t Hof. Hierdoor loopt Dames 1 via 18-23 na 45 minuten uit naar 21-26. Redelijk geruststellend? Nee, wederom niet. Wijhe kwam 5 minuten voor tijd terug tot 28-30. Gelukkig bleef Dames 1 op de belangrijke momenten scoren en werd de overwinning met 29-32 over de streep getrokken. Een belangrijke horde was genomen. Sharina van Dort vond het een lekkere pot stevig handbal en was onder de indruk van de ploeg uit Bathmen.

Met deze overwinning wordt de koppositie op doelsaldo behouden, want concurrent Kwiek 3 wist zondag ook te winnen (31-23 tegen Holten). ABS speelt nog 5 finales in de race om het kampioenschap. De eerste hiervan is aanstaande zondag tegen nummer 3 Artemis ’15 uit Doetinchem. Een mooi affiche waar hopelijk weer veel publiek op afkomt. Deze wedstrijd is om 12.30 uur in sporthal De Uutvlog

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina