2024-03-02: Gemini Voerendaal – Achilles (1e divisie)

Verslag Achilles

Zaterdagmiddag stond de spelersbus weer klaar om het eerste herenteam af te leveren in Voerendaal, een busrit van ruim 2 uur. Het beloofde een hete avond te worden, de thuiswedstrijd werd destijds met 23-25 verloren en inmiddels bekleedt onze tegenstander de 3e plaats in de 1e divisie.

Dat deze lange competitie zijn tol eist is bij beide teams merkbaar. Met 3 wisselspelers op de bank moesten alle spelers veel extra stappen zetten. HV Gemini begon erg sterk aan de wedstrijd en zette de druk er flink op bij FilterCare Achilles. Via 3-1 , 5-2 en 7-3 leek het een hele zware avond te gaan worden.

Na een goede 10 minuten handbal rechtte Achilles zijn rug en liet het door 5 scores op rij zien dat er hard gestreden zou worden. Jason de Vries, vandaag als rechterhoek aanvaller, wist in korte tijd 3 keer het net te vinden. De overtuiging en veerkracht van Achilles en de strijdlust aan de zijde van Gemini zorgde ervoor dat de scheidrechters regelmatig bestraffend moesten optreden. Verdedigend zat het vanavond aan de zijde van Achilles weer heel stabiel in elkaar en mede hierdoor kon keeper Rens van Kregten zijn kwaliteit bewijzen door de nodige schoten van Gemini te pareren.  Maik van der Meer nam het team aanvallend op sleeptouw en was op belangrijke momenten ook zelf degene die wist te scoren. Bij 11-11 leek Gemini weer grip te krijgen maar met een 11-13 ging FilterCare Achilles met een morele voorsprong naar de kleedkamer.

Met heel veel vertrouwen en enkele laatste aanwijzingen pakte Achilles in de beginfase van de tweede helft de lijn van de eerste helft door. Tyrone van Dalen wist als afmaker van ons uitgebalanceerde aanvalsspel drie keer op rij te scoren. Geleidelijk aan kreeg het ook het thuispubliek door dat de weerstand van Achilles niet te breken zou zijn. Gemini dacht met 7 veldspelers het sterk verdedigende Achilles nog te kunnen laten wankelen. Niets was minder waar, via enkele snelle tegenaanvallen en goed aangespeelde break-outs wisten Lars Idema en Jason de Vries die droom aan diggelen te gooien. De 18 – 24 overwinning werd groots gevierd.

Na afloop ontving keeper Rens van Kregten in de kantine de prijs voor Man of the Match en liet hij zich een halve liter Limburgs bier prima smaken. In de derde helft in de bus hebben de spelers zich ook van hun goede kant laten zien. Een heerlijke sfeer met Hollande hits, diverse versnaperingen heeft weer laten zien dat deze groep handbalvrienden ook buiten het veld een topteam is.

Achilles trainer Tonio van Rhee was enorm trots op de veerkracht die het team heeft getoond en op de discipline die het team de gehele wedstrijd heeft weten vast te houden.

A.s zaterdag ontvangen wij om 19.15 uur DWS HS1 uit Schiedam in de Mheenhal te Apeldoorn.

Doelpunten: Maik van der Meer 5, Jason de Vries 5, Tyrone van Dalen 4, Lars Idema 4, Timo Jonker 2, Rick Tingen 2, Luuk Groenewoud, Guido Pluim.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina