2024-01-20: Overwetering – Heeten (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Heeten, trotse koploper in onze hoofdklasse. 1x verloren slechts en laat dat nu nét tegen ons zijn geweest in Heeten. We kennen de kracht van Heeten en weten wat we er tegenover moeten zetten. En dan moet het natuurlijk ook nog maar even lukken. En dat ging de eerste helft heel behoorlijk. Heeten kwam regelmatig even op voorsprong, maar we wisten goed bij te blijven, trokken af en toe de stand weer gelijk en mede omdat er veel snelheid in de wedstrijd zat werd er ook veel gescoord. Met een 18-20 stand gingen we de rust in. 18 is erg mooi, 20 ook wel weer wat veel. Dat zegt ook veel over de aanvalskracht van Heeten, die over veel posities in het veld soms ook wat te gemakkelijk tot scoren kwamen.

Ondanks de afspraken in de rust bleef het lastig om de aanval van Heeten echt goed af te stoppen. Wat in de heenwedstrijd heel goed ging, de opbouwrij tegenhouden en de weg naar de cirkel afdekken, ging nu nét niet goed genoeg. Heeten bleef gestaag scoren en aan de andere kant verloren we wat vaker de bal door slordigheden. Daardoor wisten onze gasten telkens wat meer afstand te nemen. En ook toen wisten we nog even weer tot 2 doelpunten terug te komen. Door wat meer risico te nemen in de slotfase valt de uitslag dan uiteindelijk net wat ruimer uit dan het beeld van de hele wedstrijd. We waren een groot deel van de wedstrijd gelijkwaardig. Maar om te winnen is dat soms niet genoeg. Complimenten en felicitaties aan Heeten voor de goede pot en zelf zijn we best tevreden over onze wedstrijd. Goede dingen laten zien en met vertrouwen naar de volgende tegenstanders.

Moniek Bos 5, Romee Groot Koerkamp 8, Fenna Nijland 4, Iris ten Broeke 5, Rianne Kappert 3, Rowy Slijkhuis 2, Noa Groothaar -, Lieke Tukker 2, Iris Steerneman 2

Verslag Heeten

Daar mochten we weer, dit keer tegen Overwetering. Als we even terugkijken naar de eerste seizoenshelft, dan was dit de enige wedstrijd die we verloren hadden. Dus we waren erop gebrand om deze keer niet nog een keer te verliezen. Nog even waren er twijfels of we onze eigen groen shirts aankonden dus voor de zekerheid toch de reserve shirts mee. Maar in de groene shirts konden we starten om 19:00 uur.

De eerste helft was wat rommelig, gelukkig wisten we wel te blijven scoren. Maar in de verdediging stond het niet altijd even goed en bleven we teveel staan. Waardoor Overwetering toch op verschillende manieren kon schieten. Hierdoor konden ze toch bij komen en was het op gegeven moment gelijk, 11-11. Met een klein verschil gingen we de rust in.

Afspraken scherper en geloven in ons zelf. De tweede helft was het nog steeds niet vlekkenloos maar we konden onze voorsprong wel weer verder uitbouwen. Vanaf verschillende kanten konden we tot schot komen. Met een eindstand van 31-38 gaan de punten mee naar Heeten. Indy, Amy en Sille dankjewel weer voor het meedoen.

Ook volgende week weer een derby en reizen we af naar Nieuw-Heeten. Om 19:00 uur zal er aan gefloten worden en zullen we gaan knallen om ook dit keer de punten weer mee te nemen. Komen jullie ons aanmoedigen?

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina