2024-01-13: Nieuw Heeten – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Nieuw Heeten, op een of andere manier een team waar we het in de competitie altijd lastig mee hebben. Vaak een nipte nederlaag of een gelijkspel en achterblijven met het gevoel dat we toch écht hadden moeten winnen.

In de voorbereiding hadden we al laten zien dat het ook anders kan. De oefenwedstrijd aan het begin het seizoen werd ruim gewonnen. We wisten wat er voor nodig was, maar de uitvoering vinden we soms nog wat lastig. Tempo als het kan en gedisciplineerd onze aanval opzetten om op het juiste schot te wachten. Dat was t plan. Dat moesten we overigens doen zonder Shana. Zij is in blijde verwachting. Dat vinden we natuurlijk helemaal geweldig en we gaan ons best doen om haar gemis in het veld zo goed mogelijk op te vangen. En ook als extra coach op de bank is ze er natuurlijk gewoon bij.

De eerste helft verliep zoals afgesproken. Aanvallend gezien zette Fenna de lijnen uit en wisten we onze doelpunten te maken. Meestal loopt dat wat stroef aan het begin van onze wedstrijden, maar nu pakten we gestaag een kleine voorsprong. Van beide kanten werd er bij vlagen vrij stevig verdedigd en dat kan lastig zijn voor scheidsrechters, maar beide dames wisten hier prima balans in te vinden. We hadden soms nog wat moeite om de dekking compact te houden, waardoor Nieuw Heeten ook kon blijven scoren. De ruststand was 10-16 in ons voordeel. Uitstekend dus. Maar het kon nog beter!

Met wat afspraken over de dekking begonnen we fris aan de 2e helft en wisten nog meer afstand te nemen. 9 doelpunten werd het maximaal. Naast dat de dekking beter stond, keepte Kyara een uitstekende wedstrijd. 15 minuten voor tijd koos Nieuw Heeten voor mandekking. Toen we daar een antwoord op wisten te vinden, kregen 2 speelsters mandekking. Beide situaties zorgen voor een kleine opleving van onze tegenstander, maar snel genoeg hadden we een antwoord, waarbij Lieke zich nog even mocht uitleven op de cirkel, waardoor de winst geen moment meer in gevaar kwam. Gewoon een erg lekkere overwinning dus!

Komende week spelen we thuis in de Hooiberg tegen koploper Heeten om 19:00. Dat is de koploper en in Heeten wisten we als enige in de heenronde van ze te winnen. Met die wedstrijd in ons achterhoofd en de goede pot van gisteravond weten dat er kansen zijn, ook al zal Heeten gebrand zijn op revanche.

Doelpunten Overwetering: Fenna Nijland 5, Moniek Bos 9, Romee Groot Koerkamp 5, Iris ten Broeke 1, Rianne Kappert 2, Rowy Slijkhuis 2, Lieke Tukker 3, Emy Oostelaar -, Noa Groothaar -, Iris Steerneman –

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina