2024-01-13: Achilles – Atomium’61 (1e divisie)

Verslag Achilles

Na een korte winterstop stond voor heren 1 zaterdagavond een thuiswedstrijd tegen Atomium ’61 op het programma. In de eerste wedstrijd van dit seizoen trok Achilles met een 25-28 een overwinning over de streep. Het team van trainer/coach Tonio van Rhee heeft nog steeds een aantal spelers in de lappenmand, maar Rik Stubbe stond na maanden van herstel weer op het wedstrijdformulier. Gezien de stand op de ranglijst van beide ploegen, een onderling verschil van 3 punten, beloofde het een strijdvaardig duel te worden.

Achilles gaf er blijk van de strijd aan te willen gaan en wist in de eerste fase de wil op te leggen en pakte de voorsprong. Atomium beschikte vooral over fysieke kracht en wist hiermee op gelijk tred mee te gaan met Achilles. Wederom was Rens van Kregten een grote sta in de weg voor de aanvallers van Atomium en wist hij via snelle omschakelingen onze snelle tegenaanvallers geweldig te lanceren. Na een regelmatige wisseling in de stand stond er na de 1e dertig minuten een 15 – 16 tussenstand op het scorebord.

Na de onderbreking pakte Achilles met veel strijd en inzet de wedstrijd weer op en onder luide aanmoedigingen van het publiek wist Achilles de voorsprong te nemen. Aldin Kornegoor en Jason de Vries wisten met hun snelheid regelmatig vrij voor de keeper te komen en waren samen goed voor 13 doelpunten. Bij een 24-21 tussenstand leek de wedstrijd gespeeld en in deze fase werden we slordig in de afronding. Atomium voerde de druk op maakte er weer een wedstrijd van. Na 25-24 en 27-26 was het Timo Jonker die 1 minuut voor tijd de 28-26 maakt. Na een laatste time-out van Atomium wisten zij nog de 28-27 te maken, maar daarna wist Achilles de wedstrijd slim uit te  spelen. Na afloop was de ontlading groot en met 2 hele belangrijke punten erbij staat Achilles nu op een mooie 6e plaats op de ranglijst.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Havas uit Almere op het programma.

Doelpunten: Aldin Kornegoor 7, Jason de Vries 6, Luuk Groenewoud 4, Rick Tingen 4, Timo Jonker 3, Maik van der Meer 3, Corniels van Winkelen.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina