2023-12-17: Holten – ABS (1e klasse)

Verslag Holten

Ongelukkig verlies Holten in zeer spannende handbalderby

Afgelopen zondagmiddag kwam ABS uit Bathmen in sporthal ‘t Mossink op bezoek. Gezien de stand op de ranglijst maakt ABS de grootste kans op de zege. Om half twee, voor een bijna volle tribune, gaven de beide goed fluitende scheidsrechters het beginsignaal. Na een kwartier stond er een gelijke stand (7-7) op het scorebord en was het al vrij duidelijk, dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Holten speelde voor haar doen een bijzondere sterke wedstrijd, waarbij met name aanvallend de jeugdige Lisan Aanstoot en routinier Ilse Klaasses zich onderscheidden. Ook verdedigend had Holten het goed voor elkaar met Gitta Bekkernens als rots in de branding en Amber Klumpers als prima sluitpost. Aan het einde van de 1e helft scoorden Luca Veldmaat en Karlijn vanuit de hoek nog fraai. Bij de stand van 13-14 gingen beide clubs rusten.

In deze door Door Communicatie gesponsorde wedstrijd bleken beide teams ook direct na rust niets voor elkaar onder te doen. Halverwege de 2e helft kwam Holten door cirkelspeelster Gitta Bekkernens op een 21-19 voorsprong. De strijd werd steeds heftiger, waardoor de scheidsrechters de wedstrijd even stil legden om beide teams tot de orde te roepen. Het vervolg van deze pittige wedstrijd bleef uitermate
spannend. 7 minuten voor tijd stond er weer een gelijke stand van 23-23 op het scorebord. In de slotfase trok ABS toch de winst naar zich toe. Mooie doelpunten van Marloes Ulfman en Ilse Klaasses konden dit niet voorkomen.

Een gelukkige zege van 25-26 in het voordeel van ABS was een feit. Een onverwacht sterk spelend Holten had minimaal een gelijkspel verdiend. In 2024 hoopt het 1e team van handbalvereniging Holten dit sterke spel voort te gaan zetten. Op zondagmiddag 14 januari 12:10 uur wordt er opnieuw thuis gespeeld namelijk tegen Wijhe ’92 dames 2.

Scores Holten: Karlijn 9, Ilse Klaasses 5, Lisan Aanstoot 4, Gitta Bekkernens 2, Anne Rechterschot 2, Marloes Ulfman 2 en Luca Veldmaat 1.

Verslag ABS

ABS wint bloedstollende derby tegen Holten met minimaal verschil

Voor Dames 1 stond zondagmiddag de derby uit tegen Holten op het programma. De nummer 3 tegen de nummer 11. Op papier zou dat toch een redelijk eenvoudige zege moeten opleveren voor de dames uit Bathmen? Niets was minder waar. De derby werd een ware thriller in de bomvolle en sfeervolle sporthal ’t Mossink.

ABS startte nog voortvarend en nam een 2-4 voorsprong. Het was echter meteen duidelijk dat Holten niet over zich heen wou laten lopen. Telkens kwam Holten terug van een achterstand en na een kwartier spelen stond het 7-7. Met name de lange speelsters van Holten waren regelmatig succesvol van afstand waarbij niet altijd even goed werd gedekt door Dames 1. Via 12-12 werd de rust bereikt met een minieme voorsprong: 13-14. 

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld waarbij Holten, gesteund door een fanatiek thuispubliek, echter steeds meer de touwtjes in handen nam. Via 17-17 nam Holten na 40 minuten een voorsprong van 2 goals: 20-18. Dit kwam mede door een aantal tijdstraffen voor ABS waar Holten dankbaar van profiteerde. De in groten getale opgekomen supporters uit Bathmen lieten zich ook luidruchtig horen wat Dames 1 duidelijk inspireerde. Holten werd zwakker in de afronding waarvan ABS profiteerde: via 21-20 werd het 5 minuten voor tijd 23-25. Holten bleef echter knokken en 1 minuut voor tijd was de stand 25-26 met ABS in balbezit. De resterende tijd werd professioneel uitgespeeld en de belangrijke derbyzege kwam niet meer in gevaar. Een teamprestatie door tot het eind met z’n allen te blijven knokken en niet op te geven, ook als het een keer wat minder loopt.    

Met deze overwinning zit de eerste helft van de competitie erop. Dames 1 staat op een keurige 3e plaats en de hoop op meer, in ieder geval een 2e plaats, is er natuurlijk nog altijd. Eerst echter een korte winterstop. Na de feestdagen is op zondag 14 januari om 12.30 uur CVO, de nummer 7 van de ranglijst, de tegenstander in sporthal De Uutvlog. Uiteraard rekent Dames 1 dan weer op de steun van de trouwe aanhang.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina