2023-12-09: SDOL – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag SDOL

3X SCHEEEPSRECHT!!

Voor ons geen echte derby, maar voor Helma natuurlijk wel. Misschien wel DE belangrijkste pot van ‘t jaar. Want veilig door Olst is toch wel een beetje een must hè. Oja en de dames van Overwetering, jullie hadden beter met Helma mee kunnen rijden, want een route van Olst naar Luttenberg via Marienheem en Hellendoorn klinkt ons niet bekend. Maargoed, we voelden dan voorafgaand aan de wedstrijd ook totaaaaaaaal geen druk, we hadden er vooral gewoon dondersveel zin in.

En dat we d’r zin in hadden was direct op het veld terug te zien. Onze snelheid kwam heel goed van pas, waardoor we er aanvallend doorheen liepen. In de dekking waren we scherp, daardoor stonden we direct 4-1 voor. Toch kon Overwetering wat terugkomen. We hielpen elkaar niet goed genoeg en werden in de aanval soms wat slordig. We wilden te graag, waardoor het spel soms te gehaast was, resulterend in balverlies. Dat zorgde voor een stand van 13-11 bij rust.

In de kleedkamer bespraken we dat wij ècht de bovenliggende partij waren en dat we er in de tweede helft overheen moesten lopen. Dat werkte alleen niet echt, we kwamen op een voorsprong van 5-6 doelpunten maar echt loskomen lukte niet. Ongeveer 10 minuten voor het eind kwam Overwetering weer op 2 doelpunten, dr moest toch echt een tandje bij van onze kant. Het bleef even spannend, met tot 2 minuten voor tijd een stand van 28-26. Gelukkig konden we Overwetering in de dekking stoppen en zelf nog een aantal mooie goals maken. Eindstand, zoals door pupil Aster voorspeld, 31-27!!

Helma vs Hometown, Helma WINNERRRRR! Kan ze zich weer weer vol trots in Olst vertonen.

Eline bedankt voor het meedoen, en Aster super bedankt voor je doelpuntje èn gezelligheid

Verslag Overwetering

Nét niet genoeg

Helaas, een terechte nederlaag tegen SDOL. Op de ranglijst en op het veld ontlopen we elkaar niet veel, maar na de 1-0 van Shana liepen we toch wat achter de feiten aan. Vooral omdat we onze kansen niet goed wisten af te ronden. SDOL wist net wat makkelijker het net te vinden, terwijl wij regelmatig de keepster en paal en lat op onze weg vonden. Gelukkig wisten we hun snelheid redelijk uit het spel te halen waardoor we met een niet overkombare achterstand van 13-10 de rust in gingen.

De eerste 15 minuten na de rust zat er echter nog onvoldoende verbetering in. SDOL kon nog wat verder weglopen. Eigenlijk met hetzelfde verhaal, liep de achterstand op naar 6 doelpunten. Een hoger stoppercentage van hun keepster, vooral door een scherpere afronding. Richting einde wedstrijd kropen we echter steeds dichterbij. 4 minuten voor tijd was het verschil plots nog maar 2 doelpunten. Alles of niets werd helaas niets, een aanval voor de aansluittreffer strandde, waarop SDOL de bevrijdende 3 doelpunten voorsprong alsnog binnen gooide. De laatste treffer deed er niet meer toe. Ondanks een best behoorlijke wedstrijd terecht verloren, want tegen een gelijkwaardige tegenstander is best behoorlijk soms nét niet genoeg.

Moniek 8, Fenna 2, Shana 5, Romee 4, Iris ten Broeke 4, Rianne 2, Lieke 1, Emy 1, Noa -, Iris Steerneman –

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina