2023-12-09: Lettele – Duiven (hoofdklasse)

Verslag Lettele

Vanavond stond de wedstrijd Lettele – Duiven op het programma. Wederom een thuiswedstrijd. Mooi om te zien dat er weer veel publiek van ons was. Duiven stond een plek boven ons met één punt verschil. We kenden het team van Duiven niet, zij zijn vorig jaar gepromoveerd vanuit de eerste klasse. Ze doen het niet onaardig in de Hoofdklasse, ze verloren alleen van koplopers OBW en WHC. Het voordeel is dat ze ons team ook niet kennen, dus we waren natuurlijk weer gebrand om te winnen. Helaas moesten we het zonder geblesseerde Narelle en Eline doen. Maar gelukkig wilden Bianca van MW1 en Jolien uit DS2 ons wederom versterken.

De wedstrijd ging in het begin gelijk op, na flitsende acties van Kim (2x) en Marjolein en een harde knaller van Anouk stond het 4-3. Vervolgens kon Duiven vier keer achter elkaar scoren, 4-7. Gelukkig konden wij dat ook, via Amber (2x), Bianca en Marjo werd het weer 8-7. Zo bleef het de eerst helft stuivertje wisselen. Onze dekking stond prima, met een goed keepende Milou erachter. We creëerden kansen in de aanval, maar beloonden onszelf niet genoeg. We gingen de kleedkamers in met een stand van 20-21.

Opvallend was dat tijdens de 1e helft de wedstrijd even is stilgelegd. Het dak van de Uutvlog bleek te lekken (weer een argument voor een eigen sporthal in Lettele…) Na overleg tussen de scheidsrechter en beide coaches, konden we verder met de wedstrijd als er tussendoor gedweild werd. Nogmaals bedankt Mendy uit de B1 voor het wegvegen van de druppels!

Tijdens de rust bespraken we wat zorgvuldiger moesten zijn en collectief moesten verdedigen. Helaas pakte dat niet goed uit, we kwamen al snel via 21-25 achter met 23-29. In de aanval wisten we tot schot te komen, maar we stuitte veelvoudig op de keepster van Duiven, de lat/paal of tegen de achterwand. Ook in de verdediging kwamen er gaten en zo kon Duiven blijven scoren. We deden nog wel wat terug, maar het was niet genoeg om het spannend te houden. Na een doelpuntrijke wedstrijd konden we met een stand van 33-41 de tegenstanders uit Duiven uitwuiven (woordgrapje van onze Fien).

Jammer, maar helaas! Meer zat er niet in deze wedstrijd. Volgende week spelen we een keer niet op zaterdagavond, maar op zondagmiddag. Op zondag 17 december treden we om 13:30 uur aan bij koploper OBW in Zevenaar. Zij zijn nog ongeslagen, aan ons om daar verandering in te brengen.

Lettele-Duiven: Bianca 6, Amber 5, Marjolein 5, Kim 5, Lenneke 5, Jolien 4, Anouk 2, en Amilia 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina