2023-12-09: Achilles – Aristos Amsterdam (1e divisie)

Verslag Achilles

Zaterdagavond was het hooggeplaatste Aristos uit Amsterdam onze tegenstander. Mede ingegeven door een steeds groter wordende lijst van niet inzetbare spelers was het voor trainer/coach Tonio van Rhee wederom een uitdaging om voldoende spelers op het wedstrijdformulier te krijgen. Gelukkig kan ik enkele oud spelers uit heren 2 gebruiken en een jonkie uit de Heren A1 de kans gegeven aan dit niveau te ruiken. Gelijk in de eerste aanval wist Aristos met een fraai onderhandsschot te scoren en de toon voor deze wedstrijd te zetten. Niets was minder waar, Achilles was aanvallend scherp en ook verdedigend maakten we het Aristos heel lastig. Bij een voorsprong van 7-3 nam Aristos al snel een time-out om orde op zaken te stellen. De gehele eerste helft hebben we gedomineerd, maar vlak voor het einde van de eerste helft was het toch weer Aristos die de leiding nam en we met een hele verdienstelijke 14-15 ruststand naar de kleedkamer gingen.

Na de onderbreking ging het spel vol strijdlust en inzet verder. Aristos beschikte over meer aanvallende schotkracht en was ook in de snelle omschakeling zeer doeltreffend. Tot 19-21 kon Achilles het spoor volgen maar wist zelf aanvallend te weinig te forceren. Het grote aantal afwezige basisspelers heeft ons in deze wedstrijd de das omgedaan. Aristos zette een stevige marge op het bord en via 20-25 en 24-30 stond na 60 minuten een eindstand van 26 – 34 op het scorebord. Vijftig minuten was het echt een wedstrijd, ondanks de nederlaag, het team alles gegeven. Even leek het erop om vanavond te kunnen stunten, Aristos was de betere ploeg en is met een verdiende overwinning en met 2 punten naar Amsterdam afgereisd.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina