2023-12-02: Holten – Haarle (1e klasse)

Verslag Holten

Holten moet de zege aan Haarle laten

Afgelopen zaterdagavond moest dames 1 van handbalvereniging in sporthal ‘t Mossink aantreden tegen 100% Haarle. Er werd een spannende wedstrijd verwacht, omdat beide teams bivakkeerden in de onderste regionen van de 1e klasse.

Holten begon prima aan deze belangrijke wedstrijd. Het openingsdoelpunt kwam op naam van de goed spelende Anne Rechterschot. Een afstandsschot van Lisan Aanstoot zorgde na tien minuten voor een tussenstand van 3-2. Hierna kwam Haarle beter in de wedstrijd nam een 4-7 voorsprong. Door snelle en doeltreffende break-outs van Anne Rechterschot en Karlijn bleef deze derby, waar veel toeschouwers op af waren gekomen, bijzonder enerverend (tussenstand 8-9). Bij de stand van 13-18 in het voordeel van Haarle maakte de keepster van de A-jeugd Riëlle Pinkert haar debuut in de Holtense hoofdmacht. Zij deed het erg verdienstelijk, zodat de ruststand aanbrak bij de stand 16-19.

In deze door Palazzo gesponsorde wedstrijd bleken beide teams ook direct na rust behoorlijk aan elkaar gewaagd. Een benutte strafworp van Mare Visser zorgde voor de stand 20-22. Hierna ging het bergafwaarts met de Holtense formatie van coach Richard Groote Schaarsberg. Tien minuten voor tijd keek Holten tegen een onoverbrugbare achterstand van 20-29 aan. Uiteindelijk ging Haarle met een verdiende maar wel enigszins geflatteerde zege terug naar de andere kant van de Sallandse heuvelrug 24-34.

Komende zondag 10 december om 14:50 uur spelen de Holtense dames in het Radboud Sportcentrum tegen Ha- STU, dat op de laatste plaats staat.

Scores Holten: Karlijn 7, Lisan Aanstoot 3, Ilse Klaasses 3, Anne Rechterschot 3, Mare Visser 3, Luca Veldmaat 3, Marloes Ulfman 1, Rikke Drenth 1.

Verslag Haarle

Deze punten waren we nodig, yesss!!

Voor aanvang hadden we duidelijke afspraken gemaakt wat goed tot uitvoering werd gebracht. In de eerste helft hadden we het nog wat moeilijk met de omschakeling. Holten was steeds snel weg, maar we hielden wel de hele tijd een kleine voorsprong.

In de rust goed gehad over de omschakeling en de verdediging. Dit werd in de tweede helft goed opgepakt waardoor we verder uitliepen. Zowel aanvallend als verdedigend stonden de dames een super pot te spelen en onze beide keepers stonden erg sterk te keepen.

Een mooie sportieve pot, die goed werd begeleid door de scheidsrechter en ondersteund door een goede sfeer in het publiek.

Nu nagenieten, komende week fanatiek trainen en voorbereiden op de wedstrijd van volgende week zondag tegen ABS in Bathmen.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina