2023-12-02: Angeren – ABS (1e klasse)

Verslag ABS

Angeren maakt einde aan opmars van ABS

Dames 1 moest zaterdagavond de lange reis naar Gendt aanvaarden om daar om 20.30 uur aan te treden tegen nummer 7 Angeren. Concurrent HHZD had verloren, dus ABS kon zich alleen op de tweede plaats nestelen. Zou dit gaan lukken?
 
Na een 0-1 voorsprong werd duidelijk dat Angeren haar zinnen had gezet om de nummer 2 pootje te lichten. De thuisploeg liep uit naar 4-2. Dames 1 rechtte de rug en kwam terug tot 7-7, mede door enkele fraaie goals van sterkhouder Hilde in ’t Hof. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder en via 10-10 werd de rust bereikt met 12-12.

Angeren kwam sterk uit de startblokken en liep uit naar 15-13. ABS vocht zich, mede door enkele mooie goals van Kim Meijerhof, terug en kwam halverwege de 2e helft eindelijk weer op voorsprong: 17-18. Was het lek boven? Er waren echter te veel voortekenen dat het een lastige avond zou worden. Veel afspeelfouten en “happen” (gokken) in de verdediging gebeurde helaas te vaak. Ook de linkshandige nummer 6 van Angeren waarbij het vaak alles of niks is was goed in vorm. Angeren nam een voorsprong van 24-21 en was niet meer van plan om die uit handen te geven. Even leek er nog een puntje in te zitten, 26-24, maar de thuisclub zette uiteindelijk een 27-24 op het scorebord.

Dames 1 moet even pas op de plaats maken en zakt terug naar een gedeelde 3e plaats. Geen ramp, na 5 opeenvolgende overwinningen ligt een nederlaag altijd op de loer. Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 9, Haarle, op het programma. Kom kijken of ABS zich kan herstellen van deze tegenslag. De wedstrijd begint om 12.30 uur in sporthal De Uutvlog.  

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *