2023-12-02: de Tukkers – Broekland (2e divisie)

Verslag Broekland

Haaa mensen,

Na 4x verliezen, vonden we dat 5x scheepsrecht moest zijn. Het was tijd om te winnen. Tukkers dames 1 zou het slachtoffer moeten worden. Zaterdagavond 18:00, avondeten net achter de kiezen en op naar het oosten. Bijna een nieuwe mascotte meegenomen (zie stories, Donny de kat, echt een cutie) en gelukkig niemand vergeten door de goede begeleidingsskills van Isabel. Oma Merel genoot van een welverdiende break in New York City, dus Marloes was erbij om haar debuut in dames 1 te maken, waar we uiteraard erg blij mee waren.

Goed, de wedstrijd. We begonnen wat onwennig met die klote harsbal. Ballen die normaal in het doel vliegen, vlogen nu alle kanten op. Gelukkig weet Lynet hem wel in het netje te krijgen en zo gaat het scoren langzaamaan lopen. Met de focus op langzaam, want met een ruststand van 6-9 leek het wel een opgevoerde voetbalwedstrijd. Opmerkelijk in de eerste helft:

– Een paar mooie snelle omschakelingen
– De dekking en Ciska stonden als een huis
– Lieke onderuit gemaaid in de break waarvoor direct rood (zeer terecht, compliment aan de scheidsrechters!)
– Lynet kreeg een knie in haar maag

Een fysieke pot, maarja wat verwacht je als je richting het oosten trekt?

De tweede helft gingen we lekker door met waar we in de eerste helft waren gebleven. Tot 8-10 blijft het spannend, maar Lianne, Yara en Lois zetten de stand op 8-13. Even wat ademruimte. In de dekking wordt keihard gewerkt en aanvallend spelen we het dit keer wel slim uit, ondanks dat er wel erg weinig gescoord wordt. Carlien, die de hele wedstrijd al on fire was, pegelt de 11-16 erin van afstand en toen was de beer geschoten. Bij een 13-16 stand vonden Yara en Carlien dat er nog wel een doelpuntje voor het meegereisde publiek mocht komen. Lieke had dit gehoord en het klusje was geklaard: 13-17.

Zeker niet de mooiste pot, maar wel 2 punten in de tuk (snap je)

Publiek bedankt!!!

Volgende week staat alweer de laatste thuiswedstrijd van het jaar op het programma. 19:30 tegen KSV.

Ajuuuus!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *