2023-11-25: ABS – Huissen (1e klasse)

Verslag ABS

Wederom ruime overwinning ABS, Huissen maatje te klein

Dames 1 trad bij wijze van experiment op zaterdagavond aan tegen nummer 7 Huissen. Thuishaven sporthal De Uutvlog was goed gevuld en er ontspon zich een gelijk opgaande eerste helft. ABS stond wel constant aan goede kant van de score. Via 4-2, 7-4 en 10-7 leek het erop dat de wedstrijd geleidelijk aan in het voordeel van Dames 1 zou uitvallen. Het taaie Huissen met een prima keepster op de goal gaf echter niet op en kwam terug tot 13-12. De rust werd bereikt met 15-13. Nog geen gelopen race.    

Dames 1 kwam na de pauze scherp uit de startblokken en liep geleidelijk aan steeds verder weg van Huissen: via 18-13, 21-15 en 25-17 werd bij 28-18 een marge van 10 goals verschil bereikt. Dit was mede te danken aan een aantal fraaie goals van de op dreef zijnde Lissa te Riele. Ook Kelly Meijerhof liet zich gelden met goed sleurwerk bij de cirkel en prima verdedigende acties. Huissen sputterde nog iets tegen, 31-24, maar uiteindelijk boekte ABS een dik verdiende 34-25 overwinning.

Door deze vijfde opeenvolgende overwinning stijgt Dames 1 naar een gedeelde tweede plaats. De achterstand op koploper Kwiek 3, nog steeds zonder puntverlies, bedraagt nog wel 4 punten. Zaterdagavond treedt ABS om 20.30 uur aan tegen nummer 7 Angeren in sporthal Walburgen in Gendt.   

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina