2023-11-18: Overwetering – Zwolle (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

De wedstrijd tegen Zwolle begon zoals in eerdere wedstrijden dit seizoen moeizaam. Verdedigend zit t wel goed, maar aanvallend begonnen we weer zwak, Na bijna 10 minuten maakten we het eerste doelpunt en Zwolle had er 4 in liggen. 4 tegen is niet erg, 1 scoren te weinig. Met de terugkeer van Iris te Broeke in het veld begon het spel te kantelen.

De achterstand werd omgezet in een voorsprong en er kwam veel meer voorwaartse druk in de aanval . Zwolle had het daar een stuk moeilijker mee en de dekking bleef stabiel goed, waardoor ze maar af en toe een gat in de dekking wisten te vinden. En daarachter stond Kim nog om de nodige ballen te pakken. We bereikten de rust met een 13-7 voorsprong. Gelukkig de slechte start weg gepoetst en we wisten waar de kansen lagen tot winst vandaag.

De tweede helft speelden we prima. We liepen gestaan verder uit naar 9 doelpunten voorsprong. Even nog kwam Zwolle weer terug tot 4. We werden even te slordig in de aanval en liepen tegen een aantal tijdstraffen aan waardoor ook Zwolle weer wat meer ruimte kreeg. De winst kwam echter nooit in gevaar en in de laatste minuten brachten we het verschil weer terug naar 9. Eindstand was 26-17. Een dik verdiende overwinning.

Komende week de uitwedstrijd naar SVBO uit Emmen. Een lastige pot, want het is één de ploegen waar met hars gespeeld wordt. We gaan er toch een mooie pot van maken!

Shana 5
Romee 5
Iris ten Broeke 5
Fenna 4
Moniek 3
Rianne 1
Lieke 1
Iris Steerneman 1
Rowy 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina