2023-11-18: Artemis’15 – ABS (1e klasse)

Verslag ABS

ABS bindt nummer 2 Artemis aan zegekar en zet opmars voort

Na een rit van dik 3 kwartier door de regen werd Doetinchem bereikt waar Dames 1 het moest opnemen tegen de nummer 2 Artemis ’15. De verwachting was dat het een zware wedstrijd zou worden. De tegenstander had uit 6 wedstrijden 11 punten gehaald en dus nog niet verloren.

ABS liet meteen vanaf het begin zien waarvoor het gekomen was, 2 punten en niet minder, en liep binnen 5 minuten uit naar een 0-4 voorsprong. Hierbij zaten enkele geweldige kanonskogels van Hilde in ’t Hof. Artemis (godin van de jacht, geboorte en maan) schrok wakker en kwam geleidelijk aan wat beter in de wedstrijd: 5-7. Dames 1 gaf gelukkig even weer wat gas bij wat resulteerde in een ruststand van 8-13.

Het thuispubliek was duidelijk onder de indruk van het spel van ABS gelet op de gesprekken die in de rust tussen de supporters werden gevoerd. In de tweede helft gelukkig eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft: via 12-17 en 15-24 liep ABS steeds verder uit mede door goed keeperswerk van Liang Dijkerman. Trouwe supporter Henk Poesse was het met de verslaggever eens dat het een “kat in ’t bakkie” was. Bij het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter, dat mag ook wel eens worden gezegd, stond er een eindstand van 17-26 op het scorebord.

Door deze overwinning stijgt ABS naar een gedeelde derde plaats, wel met de aantekening dat HHZD (Heino) een wedstrijd minder heeft gespeeld. De volgende thuiswedstrijd van Dames 1 is, supporters opgelet, aanstaande zaterdagavond om 19.30 uur. Bij wijze van experiment spelen de 4 senioren-teams van ABS omstebeurt een thuiswedstrijd op zaterdagavond. De degens worden dan gekruist met de nummer 7 van de ranglijst Huissen. Kom je kijken of Dames 1 een vijfde achtereenvolgende keer de volle winst behaalt?

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina