2023-10-29: ABS – HCL (1e klasse)

Verslag ABS

ABS boekt benauwde maar verdiende zege op HCL 

Dames 1 trad aan tegen het nog zonder puntverlies zijnde Handbal Combinatie De Liemers (HCL) uit Duiven. Na 2 nederlagen op rij was een overwinning broodnodig. ABS liet er geen gras over groeien en nam na 15 seconden al een voorsprong. Tijdens de eerste helft gaf Dames 1 deze niet meer uit handen via 4-3 en 12-8 werd de ruststand bereikt met 12-10. Nog geen geruststellende voorsprong.

Dat bleek in de 2e helft. Door goed keeperswerk van de keepster van HCL en slordig aanvalsspel van ABS kwam HCL na 40 minuten op een voorsprong van 14-16. Het zal toch niet weer: minimaal gelijkwaardig zijn aan de tegenstander en toch weer verliezen. Er ontspon zich een zenuwslopende slotfase. Via 17-18 knokte Dames 1 zich 2 minuten voor tijd naar een 19-18 voorsprong. HCL weet niet te scoren uit de daaropvolgende aanval en routinier Romy van Zijl scoort de bevrijdende 20-18. Een belangrijke overwinning en het al geplande gesprek over de resultaten met trainster Anja Lubbers is voor onbepaalde tijd uitgesteld. ABS is voorlopig een middenmoter met 4 punten uit 4 wedstrijden, geen enkele reden voor (Ajax)paniek.  

Aanstaande zondag speelt ABS om 16.00 uur in sporthal Meijhorst te Nijmegen tegen de studenten van Ha-Stu.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina