2023-03-19: Broekland 2 – Voorwaarts 2 (2e klasse)

Verslag Broekland 2

Hello partypeople,

Vanochtend was DE ochtend. De ochtend dat dat dames 2 weer klaar moest staan voor een wedstrijd. En dat in het kôle weekend… waar normaal veel mensen te laat zijn was dit keer iedereen op tijd. En dat na een avondje zuipen in de tent.

Ons DS1 moest gisteravond al spelen en wonnen, aan ons de taak om dit op de brakke zondag ook te gaan doen tegen Voorwaarts DS2. Iedereen was er dan ook op gebrand om hier voor te gaan, maar makkelijk zou het niet worden. De vorige wedstrijd verloren we met 26-23.

De wedstrijd start, de verdediging stond ietsje minder, we moesten de tegenstander pakken, maar dit lukte niet altijd. Wel gingen we gelijk op en spelen we mooi samen. Er zijn breaks, afstandsschoten maar ook mooie een op een acties. We gaan de rust in met 1 punt voorsprong. Dat we gister een feestje hadden viel niet te zien. Ruststand 12-11

De tweede helft begint er word flink gevochten. We zijn aan handballen, maar soms lijkt het rugby. Lieke wordt getackeld, maar staat weer op. Lianne vocht ook en beukte zich naar voren, passeerde 4 man en scoorde. Ook Charyn staat fantastisch te keepen en houdt zelfs wat penals tegen. Nu denk je ze lopen uit, maar niet is minder waar. We zijn aan elkaar gewaagd, het gaat gelijk op. Nog 1 minuur op de klok 24-24. De tegenstander aan de bal, maar zij verliezen hem. Okay even een tactisch overlegje: we willen winnen en er staan nog 40 seconden op de klok. Lynn zet een wissel op en Nadeche zorgt ervoor dat Lianne vrij komt. Dé winnende doelkans, maar dan trekt iemand aan het schotarm. Penal voor ons. Lynn mag hem nemen. Ze flikt het en scoort! 25-24 winst 🥳🥳 woehoeee

Nou fijne avond nog wij gaan nog even lekker dansen bij de kôle en natuurlijk lekker drinken op onze winst.