2023-03-18: Huissen – ABS (1e klasse)

Verslag ABS

Dames 1 bindt ook Huissen aan zegekar en wint voor 4e keer op rij

Zaterdagavond stond de verre uitwedstrijd tegen Huissen op het programma. Thuis werd van dit team nipt gewonnen (23-21), dus concentratie was vereist om met 2 punten terug te keren naar Battum. Vanaf het beginsignaal van 1 van de scheidsrechters van het prima fluitende duo liet Dames 1 zien gretig te zijn. Al snel liep ABS via 0-3 en 5-9 weg bij Huissen. Wat Huissen ook probeerde met soms erg stevig spel Dames 1 liet zich niet van de wijs brengen. Mooi om te zien was dat de speelsters van Dames 2 die mee waren, Lotte Poesse en Maud in ’t Hof, moeiteloos meedraaiden. Ook keepster Liang Dijkerman had er duidelijk zin in getuige het stoppen van o.a. vier 7-meters. De rust werd bereikt met een stand van 12-16. 

Na de rust hetzelfde speelbeeld: Huissen wou wel maar kon de aansluiting niet vinden. Via 14-19 en 15-22 liep ABS steeds verder weg. Aanvoerster Hilde in ’t Hof had het op haar heupen en scoorde menig prachtig doelpunt. De einduitslag werd uiteindelijk 19-28. In dit verslag zijn een aantal namen genoemd maar het was bovenal een puike teamprestatie.

Met deze overwinning heeft Dames 1 de 5e plaats stevig in handen. Is er nog meer mogelijk? Wie weet. Aanstaande zondag komt nummer 4 Angeren op bezoek. Bij een overwinning van ABS naderen zij Angeren tot 2 punten met daarna nog 2 wedstrijden te spelen. De wedstrijd begint om 12.30 uur in ons thuishonk De Uutvlog.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina