2023-03-18: Holten – Ha-STU (1e klasse)

Verslag Holten

Dames 1 doet na zege de laatste plaats over aan Havana

Afgelopen zaterdagavond ontving dames 1 van Holten in sporthal ‘t Mossink het Nijmeegse Ha-STU. Holten stond onderaan en moest om degradatie te voorkomen sowieso winnen. Het was al vrij snel duidelijk dat er relatief weinig doelpunten zouden vallen, omdat beide ploegen goed verdedigden en aanvallend de kansen matig werden benut. De rust brak aan bij de stand 7-9 in het voordeel van Ha-STU.

Na de pauze zagen de vele Holtense toeschouwers de door Pannenkoekenbakker Holten gesponsorde wedstrijd steeds spannender worden. Karlijn was de grote uitblinkster aan Holtense kant en wist via bovenhandse en onderhandse schoten, breaks en vanuit de hoek veelvuldig te scoren. Ook de talentvolle jeugdspeelsters Merel Keijzer en Mare Visser speelden een prima tweede helft. Het doel in deze wedstrijd werd bij “toerbeurt” door Amber Klumpers en Femke Nikkels verdedigd. Tien minuten voor tijd kwam Holten voor het eerst op voorsprong 15-14. Met nog 5 minuten te spelen zorgde Karlijn definitief voor de Holtense overwinning 17-16.

Door deze winst gaat Holten het Nijmeegse Havana voorbij en verlaat de laatste plaats. Datzelfde Havana is komende zondag 26 maart om 10:10 uur in sporthal De Triangel in Lent de tegenstander.

Scores Holten: Karlijn 8, Merel Keijzer 3, Anne Rechterschot en Mare Visser beide 2, Gitta Bekkernens en llse Klaasses beide 1.