2023-03-18: Broekland – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Haaa mensen,

Zaterdagavond was het tijd voor de derby tegen Overwetering. En alsof dit nog niet genoeg was, speelden wij deze derby tijdens het kôle weekend. En ohja, we konden ook nog kampioen worden als wij zouden winnen en Heeten zou verliezen. Ja ja, wat een spanning weer he mensen. Houden jullie het nog vol? Wij echt nog maar net namelijk. 🥵

De wedstrijd begon met een 1-0 voorsprong. Onderschepping van Yara, lange bal naar Rowy, terugkaatsen en goal. Tikkie takka, wat lekker. Hierna maakte overwetering de 1-1 en werd het de eerste helft een gelijk opgaande strijd. De dekking stond als een huis, de aanval liep voor geen meter. Wat een stroeve bende. Zo stond er een 7-8 ruststand op het scorebord. Wederom vroeg het publiek zich af of ze niet naar een voetbalwedstrijd aan het kijken waren. ⚽️

Opdracht voor de tweede helft: goals maken. Zo gezegd, zo gedaan. Lynet, Rowy en Lieke buigen de achterstand om in een 11-8 voorsprong. De dekking stond nog steeds als een huis en aanvallend liep het iets minder stroef. Lauri prikt een paar keer raak van afstand. Door goed keeperswerk en wat heerlijke balletjes van Lois en Rowy naar Merel staat het 15-12. Vervolgens gaat het weer gelijk op en komt overwetering terug tot 18-17. Rowy en Isabel vinden ‘t wel mooi geweest en gaan eens even lekker op de brommer. Rowy vergeet hierbij de rem in de drukken en maakt een noodrem tegen de keepster uit Olst. ⛔️

Afijn, eindstand 21-18. Deze derby is weer voor ons!

Helaas wist Heeten ook te winnen, waardoor we het kampioensfeestje nog even moeten uitstellen. Gelukkig was er al een ander feestje op de planning, waar we de winst dan ook even goed gevierd hebben.

Publiek bedankt!

VIP’s, hopelijk hebben jullie genoten van de wedstrijd!

Ja mensen, het moment dat je hoopte dat ging komen, komt nu dan ook echt dichterbij. De kampioenswedstrijd. Volgende week 19:30 in Zieuwent (afstand is niet boffen, maar wel de moeite waard!!)

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina