2023-03-18: Heeten HS 1 – Huissen HS 2 (1e klasse)

Verslag Heeten

“Een zwaar bevochten overwinning! “

Heeten kwam met speler Mart Hofman sterk uit de startblokken. De eerste vijf doelpunten kwamen op zijn naam (5-0). Ook de treffers 8-9, 9-9 en 14-12 prikte hij voor rust geplaatst achter de doelman in het net.

Met een gelijk opgaande ruststand van 14-14 moest Heeten de tweede helft opnieuw aan de wedstrijd beginnen. Het liet de eerste helft te veel gecreërde kansen liggen door in de afwerking niet te variëren, de laatste eindpass richting de vrijstaande cirkel niet te bereiken (de 4-2 aanval omschakeling gaf veel ruimte voor individueel initiatief) en vizier niet scherp te hebben. Ook werden een aantal aanvallen veel te snel en geforceerd afgerond. Je laat je kansen liggen om verder uit te bouwen en geeft de tegenstander ruimte om weer aan te klampen en een boost om weer mee te doen.

Verdedigend was er meer controle, zoals vooraf besproken werden de opdrachten in het middenblok en met name in ons rechter verdedigingsblok sterk uitgevoerd. Trots mannen, we weten steeds meer verdedigend daar waar nodig druk uit te oefenen, maar eerlijkheidshalve dient wel gezegd te worden dat er ook individuele fouten in de dekking gemaakt werden. Ruststand 14-14.

In de 2e helft werd er door Quido, Roland, Mart regelmatig met een snelle tegenaanval gescoord. Het bleef tot 22-22 gelijkopgaand waarbij de tegenstander een aantal keren onder de druk uit kon komen en de cirkelpositie leuk wist vrij te spelen. Keeper Erik wist wat moeilijk grip te krijgen op de geplaatste kogels van afstand en de vrije doelkansen op cirkel en hoek. En wij een aantal grote kansen onbenut lieten.

Quido die veel energie in de wedstrijd gaf, moest helaas door fysieke klachten eerder de wedstrijd uitstappen.

Het was de snelheid in het spel en het keer op keer uitbouwen van een voorsprong waardoor Huissen toch knakte en kon Heeten zelfs in de slotfase een verkregen 2 minutenstraf overleven en voor de glorie van de overwinning gaan.

Bert Jan wist zeer belangrijk gebruik te maken om tot 2 keer toe vanuit de zijlijn een doorbraak naar het midden te benutten. Ook kwam de cirkel een aantal keren vrij in diezelfde ruimte en konden we met een 30-27 stand, bij het fluitsignaal van de scheidsrechter, die wellicht blij was dat de wedstrijd er weer op zat🤪, juichend de handen omhoog steken, om ook deze zwaar bevochten wedstrijd met elkaar te vieren.

Doelpuntenmakers:

Mart 10 Erik 5 Quido 4 Bert Jan 3 Roland 2 Jesper 2 Leo 1 Fabian 1 Tristan 1 en 1x ❔

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina