2023-02-11: Pacelli – Nieuw Heeten (hoofdklasse)

Verslag Nieuw Heeten

En dan is het zaterdag 11 februari. Vandaag stond op het programma de wedstrijd tegen Pacelli uit. Altijd lastig. Pacelli stevig in de top 3 en een tegenstander waar we ons geen illusies bij moesten maken.

Pacelli ‘s thuishal is in Zieuwent. Nou is dat nog tot daar aan toe, maar de reis ernaar toe is al een openbaring op zich. Eenmaal achter Lochem helemaal binnendoor naar Zieuwent. We hebben gewoon de karrensporen gevolgd en warempel daar stond de sporthal.

Bakkie koffie, ff bijkomen. Dat dacht Lian ook. Ja, die speelde vandaag niet want de verstandskiezen waren er uit gesneden deze week en de wangen ook zo dik. Een hamster is er niks bij. Maar goed, ondanks dat ze niet speelde begon ze daar in de kantine een maaltijd weg te werken, een bouwvakker is er niks bij. Het bleek ‘nasi van Thea’ te zijn. Foei. Nou Thea, dat lusten wij ook wel 😊 Maar nu serieus. We hadden wel even een wedstrijd voor de boeg. Praatje van Louis, altijd leuk en lekker warmlopen. Heerlijk warmlopen. Moest ook wel, want daar in de hal was temperatuurtje als in een grot.

De wedstrijd ging van start en we waren het veld in gestuurd met een hele duidelijke opdracht: gecontroleerd spelen, kansen afwachten en geen racepartij. Nou, we hebben enkele weken geoefend en dat bleek nu ook. Mooie aanvallen, ruimte benutten, leuke concepten en Pacelli kreeg niet of nauwelijks de kans om in hun spel te komen. Dit leverde een tussenstand op van 15-15. Niet slecht voor een zaterdagavond, toch?

Wat hebben we dan toch fout gedaan, dat we niet voorstonden in de rust ? Ja, dat was dan een paar domme afspeelballen waar Pacelli direct gebruik van maakte. En wat ook niet heel charmant was dat Rachel haar paardestaart eruit ging en ze rustig de bal tussen de knieen vasthield en uitvoerig, enorm overdreven haar haar midden op het veld ging staan doen en de scheidsrechter niet wist wat ie moest doen en dus ook niks deed. En weer verder.

We bleven de wedstrijd controleren en liepen uit. Jorien, onze lobjespecialist wist er nog lekker een aantal prachtig in de lobben/loppen ??. We stonden op het einde 28-22 voor en Rachel dacht, ik moet ‘t ff anders doen en ging liggen en riep ‘wat n kramp heb ik weer’. Nou , het hielp niks, Pacelli maakte nog 28-23 en toen klonk het eindsignaal. Ja mensen, gewoon dikke overwinning en in the pocket. Wat zijn we goed he 😊

Publiek bedankt voor de komst, de rest, die geen zin had om naar Zieuwent te rijden weten niet wat ze gemist hebben. Zoals altijd praatje van Louis in de kleedkamer. Ja, die kleedkamer waar je absoluut, ten strenste verboden, geen water in de prullenbak mag gooien. Hebben we ook niet gedaan hoor.

Louis was ons aan het overladen met complimenten 😊 en Birthe, kon er denk ik niks aan doen, liet een boer, waar je U tegen zegt. Ze had vis gegeten en die wilde er uit. Lastig. Dat mocht overigens wel in de prullenbak. Nou, klaar dus en weer via de karrensporen naar huis.

Mensen, we hebben nu al zin aan de volgende wedstrijd. U ook?

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina