2023-02-11: Overwetering – Lettele (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Na de laatste wedstrijden waarin we punten hebben laten liggen door teveel gemiste kansen, waren we er vanavond op gebrand om thuis tegen Lettele weer ouderwets te knallen! Onze pupil van de week gaf ons de taak om plezier te hebben in het spelletje. In onze nieuwe trainingsjassen, gesponsord door Bosch Car Service Autobedrijf Boskamp, begonnen we met veel zin aan de warming up.

De wedstrijd ging in het begin gelijk op, het was een mooie, snelle wedstrijd met twee ploegen die wilden handballen. Iris stond zowel in de verdediging als in de aanval goed en nam ons op sleeptouw. Na enkele snelle tegenaanvallen kon Lettele een gaatje slaan.

Vlak voor rust raakte een bepalende speelster van Lettele geblesseerd (wij wensen haar een snel herstel) en dat had zo z’n weerslag op de tegenstander. Nog 1 seconde voor rust knalt Iris een lekker balletje in het doel. We bleven Lettele op het spoor… Ruststand 13-17.

We gingen vol moed de kleedkamer in. Het spel is nog niet gespeeld. Na de rust schoten wij uit de startblokken. Romee scoorde een paar keer op rij en wij trokken de wedstrijd naar ons toe. Dit deden wij met behulp van snel en breed spel, een goede dekking en mooie eigen gecreëerde kansen. Wij speelden echt als team! Met nog drie minuten spelen was er een voorsprong van vijf doelpunten op het scorebord. Toch maakten we het onszelf in de laatste minuten nog lastig door twee tijdstraffen tegelijkertijd te pakken. Maar we hielden dit keer het hoofd koel en trokken de wedstrijd over de streep…. Eindstand 30-27!

Verslag Lettele

Afgelopen zaterdagavond namen wij het op tegen de meiden van Overwetering. Nadat wij vorige week een sterke pot hadden gespeeld tegen de koploper, maar de punten helaas (alweer) door dat éééne puntje verschil zagen wegglippen, wilden we in Olst laten zien wat we waard waren.

Ontspannen vertrokken we richting de wedstrijd en in de kleedkamer was de opdracht helder; eigen spel spelen en doen waar we samen goed in zijn.

Vanaf het startsignaal begonnen we goed. Bianca wist als eerste een goal op het scorebord te noteren, maar ook overwetering startte scherp. Tot aan de 4-5 ging het gelijk op. Onze dekking stond niet helemaal zoals we dat graag willen. Hierdoor wist Overwetering, door goed 1-op-1 spel, telkens een goaltje te maken. Gelukkig kunnen wij dit ook. Door mooi uitgespeelde aanvallen met Bianca en Amilia, en wat snelle goals van Kim kwamen we tot 8-12. Het was stuivertje wisselen, want vervolgens scoorde overwetering een paar goals achter elkaar. Dit wisten we optijd te herstellen en hierdoor had voor rust al bijna iedereen van ons een goal op het scoreformulier staan. Helaas raaktte Bianca enkele seconden voor het rustsignaal geblesseerd aan haar enkel; zij kon niet verder. Ruststand 14-17 in ons voordeel.

Wat aangeslagen en onrustig gingen wij de kleedkamer in. De blessure van Bianca was een flinke domper. Wat ons spel betreft waren we het er over eens dat we Overwetering teveel ruimte gaven in onze dekking. De opdracht was helder; compact dekken en overtuigend aanvallen.

Helaas kwamen we niet scherp de kleedkamer uit en hier profiteerde Overwetering ten volste van. In de eerste 12 minuten van de tweede helft scoorde Overwetering 10 keer, daar waar wij slechts 2 keer het net vonden. Het lukte ons niet om de opdracht zoals besproken in de rust uit te voeren. De dekking stond rommelig en in de aanval misten we scherpte. De rollen draaiden om en al snel keken we aan tegen een achterstand van 24-19. Dat moest anders. Gert maakte wat veranderingen in ons spel. Narelle kwam van de bank en had de juiste drive gevonden, ze gooide 3 fenomenale ballen het goal in. Dit gaf een zichtbare impuls aan het team. In de laatste 10 minuten lukte het om Overwetering beter van het scoren te onthouden en onze aanvallen liepen beter. Helaas kwamen we tijd tekort en was het gat al geslagen. Eindstand 30-27.

Ronduit balen, want we hadden zoveel meer willen laten zien. Toch met opgeheven koppies weer naar Lettele. We hebben gestreden tot het eind en iedereen heeft vandaag gescoord. Een leerzame pot die we in de aankomende twee weken in ons achterhoofd zullen houden. Twee weken geen wedstrijd, maar waarin we keihard gaan trainen in aanloop naar Pacelli. Vorige keer was het een gelijke stand, dus daar hebben we nog een appeltje mee te schillen!

Bianca 5, Kim 5, Amber 4, Marjolein 3, Narelle 3, Anouk 3, Amilia 1, Eline 1, Lenneke 1, Jet 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina