2023-02-11: Broekland – Avanti Wilskracht (hoofdklasse)

Zaterdag 11 februari, het weekend voor de carnaval. Het weekend waarin wat typische uitspraken van Charlotte te verwachten zijn. Hier een kleine greep uit de collectie:

– “Ik heb vanmiddag niet gedronken, dus heb echt een offer gemaakt”
– “Het is al half 7 en ik ben nog nuchter”

Char, we hebben het echt met je te doen.

Goed, u snapt dat dit ons goede moed gaf voor de wedstrijd. De voorbereiding naar de wedstrijd verliep niet zonder slag of stoot. Yara ging al horizontaal tijdens de warming up. Kwam daar nou een lijn omhoog?

Afijn, door naar de wedstrijd. Ondanks de smakkerd, wist Yara de 1-0 op het scorebord te zetten, met Lauri er direct achteraan voor de 2e. Kijk, dat is dan weer wél een goed begin. Tot de 7-6 blijft Avanti in ons spoor. Zoals verwacht is het een fysiek potje en hebben we meerdere keren de grond van dichtbij mogen aanschouwen.

Vanaf dan gaan we beter staan in de dekking en lopen we uit naar 13-7. En dan dacht je dat dit het was voor de 1e helft, maar nee hoor. Isabel stuurt tot 2 maal toe de dekking van Avanti het bos in terwijl we in ondertal staan en we doen er nog een schepje bovenop. Zo wordt de ruststand 18-9.

In het begin van de tweede helft wordt het schepje dat we er bovenop deden een behoorlijke schep: 24-10. De dekking staat prima, Charlotte en Ilona pakken de ballen en in de aanval vliegen de ballen het netje in. Lauri van afstand, Carlien met de passeeractie, Rowy en Isabel met het 1-2’tje en Merel vanaf de cirkel. Daarnaast hebben we nog onze favoriet: de breakies, waarin Lieke lekker op dreef was. De rest van de tweede helft heeft een beetje een eentonig beeld: lang verdedigen, snelle tegenaanval en weer lang verdedigen. Maud stuurt ook nog even de dames van Avanti het bos (het werd druk in het bos) in en Lieke rent vlak voor tijd nog een break, wat de eindstand 36-19 maakt.

Tja, een hele mooie wedstrijd was het niet, maar we hebben wel weer twee punten (en een hoop blauwe plekken 👍)

De komende 2 weken hebben we rust. Eerlijk is eerlijk, hier zijn we ook wel even aan toe. Op 4 maart nemen we het op tegen Heeten. Tot dan!