2023-02-11: Haarle – Holten (1e klasse)

Verslag Haarle

Rust 17-15
Uitslag 34-26

De volgens zoals iedereen zegt streekderby tussen ons was zeker de moeite waard vanavond om naar te kijken. In de kleedkamer aangegeven dat we wel tegen de nummer laatst in de competitie moesten spelen, maar dat het zeker geen makkie zou worden. Het ging de hele eerste helft gelijk op en we hadden moeite met de gevaarlijke opbouwster van Holten. Of te laat en geen goede afspraken in de verdediging zorgde ervoor dat we maar met 2 doelpunten de rust in gingen.

In de rust ben ik een beetje kwaad geworden en heb ze laten weten waar de fouten lagen in de eerste helft. We wisten dat we aanvallend wel zouden blijven scoren, maar de verdediging moest echt beter. Door deze aan te passen in de tweede helft door de gevaarlijke opbouwer van Holten vast te zetten, wat Floortje en Demi uitstekend deden wist Holten nog even bij te blijven tot 22-20.

Lisanne was ziek en begon de wedstrijd wel maar na 4 minuten nam Ellen het over. Ze moest in de wedstrijd groeien, maar bij de genoemde tussenstand stond ze op en kwamen we op stoom, binnen 7 minuten liepen we weg naar 33-22 door uitstekend keeperswerk, strakke breaks en snelle combinaties, zoals Maxime zei, tik, tik, tik. Holten kon het niet meer bij benen en de wedstrijd was gespeeld.

Het was echt genieten de tweede helft, we stonden weer op, knokten als team met elkaar en de punten bleven verdiend in Haarle. Complimenten weer aan de scheidsrechter en Holten die het ons toch wel even lastig heeft gemaakt, maar wij hebben ook vanavond weer laten zien dat we goed zijn. Een plekje gestegen en misschien straks nog meer.

Verslag Holten

Haarle beslist pas in 2e helft de Sallandse derby

Afgelopen zaterdagavond speelde het dames 1 team van handbalvereniging Holten in en tegen Haarle. Op deze streekderby was veel publiek op afgekomen, waardoor er op het laatste moment nog een kleine zittribune bijgeplaatst moest worden. Op voorhand was het veel hogergeplaatste Haarle de favoriet voor de zege. Aangezien de krachtverschillen in deze 1e klasse van het Nederlands Handbal Verbond minimaal zijn, voelde zich Holten zeker niet kansloos.

Na het openingsdoelpunt van Haarle maakte Karlijn na een onderschepping voor Holten de gelijkmaker. Ook zij zorgde na 10 minuten voor de tussenstand van 5-5 door een strafworp onberispelijk te verzilveren. Jeugdspeelster Merel Keijzer toonde ook in deze gelijk opgaande wedstrijd haar talenten en maakte de 7-7 gelijkmaker. De 1e helft kenmerkte zich verder door van beide kanten prima handbal, waarbij de fysieke strijd niet werd geschuwd. De voortreffelijk spelende opbouwster Ilse Klaasses bracht Holten middels o.a. een break-out na een achterstand van 14-10 weer volledig in de wedstrijd 14-13.

Bij rust was de stand 17-15 en had Holten nog hoop op goede afloop. Ook de eerste minuten na de pauze bleven de Holtense dames in het kielzog van Haarle en bracht uitblinkster Karlijn de stand 22-20. Hierna brak een zwakke periode aan voor Holten. Slordig spel, veel onderscheppingen en slecht afwerken van de kansen lagen hieraan ten grondslag. Haarle profiteerde hier uitstekend van en nam een grote voorsprong 29-20. Hoewel Holten in het resterend deel van de 2e helft nog wel wat terugdeed door het publiek te trakteren op enkele mooie doelpunten, was de wedstrijd beslist. De dames uit Haarle wonnen uiteindelijk met name op basis van de 2e helft verdiend met 34-26.

Zaterdagavond 4 maart om 19:50 uur speelt Holten in sporthal ‘t Mossink in Holten tegen ABS uit Bathmen en staat er opnieuw een derby op het programma.

Scores Holten: Karlijn 12, Ilse Klaasses 5, Merel Keijzer en Anne Rechterschot beide 3, Lieke Ebrecht, Marloes Ulfman en Mare Visser allen 1.