2023-01-28: Heeten – Lettele (hoofdklasse)

Verslag Heeten

Er stond wederom een derby op het programma en dit keer tegen Lettele. De vorige wedstrijd werd het gelijk (30-30). Lettele heeft een goede reeks van overwinningen gehad en wij wisten dan ook dat wij flink aan de bak moesten! Helaas zonder Emma, maar wij hadden gelukkig versterking van Imke en Lotte. Bedankt voor het meedoen!

We hadden de dekking wat aangepast op het spel van Lettele. Hierdoor ontstond er wel meer ruimte aan de cirkel en wij moesten dit dan ook goed in de gaten houden. Het was al snel duidelijk dat beide teams er vol voor wilden gaan en er werd aan beide kanten stevig verdedigd en aangevallen. De eerste helft ging het scoren moeizaam aan beide kanten. De paal en de lat werd meerdere keren geraakt en bij beide teams stonden de keepers vaak in de weg. Gelukkig wisten wij wel met een voorsprong de rust in te gaan. De ruststand was 10-9.

Gezien het aantal tegendoelpunten stond de verdediging goed en moest het aanvallend echt beter! Er werden te veel ballen gemist en te gehaast afgerond. Meer rust in de aanval en de afronding moest beter.

Helaas kwam Lettele beter uit de kleedkamer dan dat wij dat kwamen. Ze wisten de achterstand om te draaien in een voorsprong voor hun. Wij waren meer de keepster van Lettele aan het inschieten dan dat wij aan het scoren waren. Dit moest anders. En het ging anders! Wij wisten een achterstand van 11-14 om te buigen naar een voorsprong van 16-14. Wij wisten deze voorsprong nog iets uit te breiden naar 4 doelpunten. Helaas konden wij dit niet vasthouden en werd het toch nog weer spannend. Met nog 2 minuten te spelen was er een verschil van 3 doelpunten. Dit wist Lettele nog om te buigen naar een verschil van 1 doelpunt. Gelukkig was de tijd toen voorbij een konden wij de overwinning vieren! De eindstand: 30-29!💚💚

Het was een spannende wedstrijd met een volle tribune! Wij hebben laten zien dat wij tot het einde met z’n allen blijven strijden voor de punten.

Volgende week spelen wij een uitwedstrijd tegen Avanti Wilskracht.

Verslag Lettele

Vanavond stond de wedstrijd tegen Heeten op het programma. Afgelopen 6 wedstrijden hadden we gewonnen en we waren gebrand om ook vandaag de punten mee naar Lettele te nemen. De thuiswedstrijd tegen Heeten eindigde in 30-30, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.
Dat het een spannende wedstrijd werd, was vanaf de eerste minuut duidelijk. Zowel wij als onze buurvrouwen uit Heeten gingen er vol in en in de eerste minuut kregen wij al een penalty, die er helaas niet in ging. Ook liepen we snel twee keer tegen een tijdstraf aan, waardoor we in de beginfase veel in ondertal hebben moeten spelen.

De eerste helft ging verder gelijk op, waar we soms open kansen misten of vastliepen in de Heetense dekking. Daarentegen redde Naomi ons ook meerde malen knap, waardoor we bijbleven. Het hoogtepunt van de eerste helft was de bal die Bianca door de benen van een speelster van Heeten naar Kim wist te spelen. Kim rondde hem vervolgens ook af door de benen van de keepster. Het publiek, dat in groten getale aanwezig was, wist deze mooie acties ook te waarderen. We gingen de kleedkamer in met een stand van 10-9.

Na rust kwamen we goed uit de startblokken en kwamen we door een sterkte dekking, goed keeperswerk van Milou en snelle aanvallen op een voorsprong van 11-14. Helaas kregen we toen een mindere fase met veel balverlies waardoor Heeten terugkwam tot 11-14 en vervolgens uitliep tot 18-15. In de dekking kregen we geen grip op de sterke opbouwrij van Heeten en hun schoten en in de aanval wisten we elkaar moeilijk te vinden en misten we open kansen. Desondanks wisten we door hard werken en ook goede aanvallen in het spoor te blijven van Heeten met 25-23.

Wat volgde was een rommelige fase waarbij het hard tegen hard bleef gaan. Het publiek ging achter beide teams staan en er werd vol beleving gespeeld, gecoacht en aangemoedigd. Marjolein maakte in deze fase meerdere goals door breaks en penalty’s te verzilveren. Helaas voor ons is de eindstand 30-29 geworden, erg zuur want we vinden zelf dat we zeker wel een punt hadden verdiend. Dan was vooral het publiek de winnaar geworden van deze mooie wedstrijd.

Toch kunnen we trots zijn op onze strijdlust en de goede momenten uit de wedstrijd en deze meenemen naar volgende week. Dan komt namelijk koploper Broekland op bezoek in de Uutvlog en daarmee hebben wij nog wel een appeltje te schillen. In oktober hebben we daar namelijk met maar liefst 44-26 van verloren in een wedstrijd waarbij alles zo’n beetje fout ging wat er fout kon gaan.

Kans dus om nu voor ons eigen publiek te laten zien wat we wél kunnen en te zorgen dat zij dit keer met de staart tussen de benen huiswaarts keren.

Tot volgende week, zaterdag 4 februari 2023 om 19:30 in de Uutvlog in Bathmen!

Score: Marjolein 9, Bianca 4, Narelle 3, Amber 3, Lenneke 3, Eline 3, Jet 2, Kim 1