2023-01-28: Broekland – Nieuw Heeten (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Haaa mensen,

Gisteravond stond Nieuw Heeten op het programma. De vorige pot was vrij fysiek, dus we moesten d’r an met de lippe!!! (Wat we meerdere keren hebben gehoord voor de wedstrijd)

Ook deze wedstrijd hadden we support van de pupillen. Echter was ons Bel zo enthousiast om op te lopen, dat we de pupillen vergaten. Hup weer terug en opnieuw oplopen, dit keer wél met de pupillen (toppers!!!).

Goed, de wedstrijd begon en het begin was niet voor ons. Het duurde bijna 10 minuten voordat we ons eerste doelpunt maakte en zo stond het 1-4. Het fysieke deel van de wedstrijd werd in die eerste 10 minuten gelijk duidelijk, nadat we meerdere keren onderuit gemaaid waren. Afijn, we mochten dus direct in de achtervolging. Dit ging best aardig. De dekking ging beter staan en aanvallend kregen we terecht de penalty’s mee. Met wat snelle omschakelingen zorgden we ervoor dat we terug kwamen tot 9-9. Lois, Carlien en Rowy waren productief in de aanval en zorgden voor het eerste gaatje van 3. Uiteindelijk scoorde Lauri de laatste penal van de eerste helft en zo gingen we rusten met een 13-10 stand.

De tweede helft begonnen we sterk. De dekking stond als een huis en aanvallend vergrootten we het gaatje naar 5 door doelpunten van Rowy en Merel. Tja, die stuurden toch even mooi de dekking van Nieuw Heeten het bos in met hun acties. Wat er toen gebeurde weet ik ook niet precies, maar ineens kwam Nieuw Heeten terug tot 18-17. Of nouja, misschien weten we de reden wel: er lag een pen op het veld. Pure paniek, want die gevaarlijke pen moest natuurlijk weggehaald worden. Paniek stond gisteravond niet in ons woordenboek. Maud en Yara zorgden voor ademruimte door 21-18 op het scorebord te zetten. Hierna konden we ons geliefde spelletje spelen: de dekking potdicht en snel omschakelen om de bal in het netje aan de overkant te krijgen. Zo gezegd, zo gedaan, met een paar goede onderscheppingen van Lieke en Merel liepen we uit naar 25-19.

Eindstand 25-20. Nieuw Heeten kreeg nog een laatste vrije bal, maar dit werd een vangbal voor Char. 1 uitje.