2023-01-21: Nieuw Heeten – Heeten (hoofdklasse)

Verslag Heeten

De derby tegen Nieuw Heeten stond weer op het programma. Gezien de stand op de ranglijst zou zouden wij deze wedstrijd moeten winnen. Maar in een derby en vooral tegen Nieuw Heeten weet je het maar nooit.

Nieuw Heeten begon dan ook sterk en nam de voorsprong. Wij begonnen slordig en dit zorgde ervoor dat wij dus aan het begin van de wedstrijd achter de feiten aanliepen. Nadat de slordigheid uit ons spel ging en onze dekking beter stond, wisten we weer op gelijke hoogte te komen en uiteindelijk voor de rust een verschil van 3 punten creëren. Wij gingen dan ook de rust in met een stand van: 13-16.

Er moest meer energie in de dekking. Nieuw Heeten kon te veel de lange bal achter onze stoor verdediger gooien en omdat wij iets te veel meeschoven was er dus aan de andere kant veel ruimte.

De tweede helft ging het bij ons gelukkig beter lopen. Er werd veel op snelheid gespeeld en hierdoor werden er mooie aanvallen uitgespeeld. Esmee stond ook lekker te keepen, waardoor het voor Nieuw Heeten nog moeilijker werd om te scoren. Helaas hebben wij de wedstrijd niet helemaal kunnen uitspelen vanwege een blessure bij een speelster bij Nieuw Heeten. Met nog ongeveer 2 minuten te spelen is de eindstand van 22-31 geaccepteerd door beide teams. Wij hopen dat het goed gaat met de speelster van Nieuw Heeten en wensen haar beterschap! 💚

Volgende week staat de volgende derby weer op het programma en dit keer spelen wij tegen Lettele in Heeten om 19.00 uur. Lettele is bezig aan een goede reeks van overwinningen, dus het zal een pittige wedstrijd worden. Wij hebben jullie support daarom ook hard nodig.