2023-01-21: Holten – HCL (1e klasse)

Verslag Holten

Gehavend Holten maakt het HCL lastig

Afgelopen zaterdagavond kregen de Holtense handbaldames het op de derde plaats staande HCL op bezoek. In het basisteam van Holten ontbrak vanwege blessures opnieuw een drietal speelsters, waardoor o.a. de keepster van de A-Jeugd Femke Nikkels in actie moest komen. Het Gelderse HCL begon iets beter aan de wedstrijd en nam al snel een 5-9 voorsprong. Met name door de aanvallend uitblinkende Mare Visser kwam Holten sterk terug en bij rust stond er 9-12 op het scorebord.

Ook na de pauze zagen de toeschouwers waaronder wedstrijdsponsor Houtzagerij Wansink een spannende wedstrijd. Het 1e doelpunt na rust van Meike Veldmaat, een boogbal vanuit de hoek over de voortreffelijke keeper van HCL, was om in te lijsten. De weer volledige van blessure herstelde spelverdeelster Lieke Ebrecht spoorde Holten aan tot grotere daden. Vijf doelpunten van Mare Visser op rij zorgde een kwartier voor tijd voor een tussenstand van 18-20. Door enkele afspeelfouten kon Holten geen gelijke tred houden met HCL. Jeugdspeelster Lisan Aanstoot bepaalde de eindstand op 21-27. Ook in deze wedstrijd raakten twee Holtense speelsters helaas geblesseerd.

De eerstvolgende wedstrijd is zondag 29 januari aanvang 13:50 uur. Holten moet dan spelen in en tegen Huissen.

Scores Holten: Mare Visser 12, Ilse Klaasses en Anne Rechterschot beide 2, Lisan Aanstoot, Lieke Ebrecht, Jolanda Karsten, Karlijn, Meike Veldmaat allen 1