2023-01-14: Broekland – RSC (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Gisteravond namen we het op tegen RSC DS1. De uitwedstrijd werd ruim gewonnen, maar met het missen van Rowy en Lynet gaf ons dat geen garantie dat we hetzelfde kunstje weer zouden flikken.

De dames van RSC kwamen lekker achterom ‘t Horsthuis binnen. Zo doen we dat in Broekland. 👏

Na een warming-up in onze nieuwe warmloopshirts (zie foto) waren we klaar voor de strijd.

We begonnen scherp en met een goede passeeractie van Lieke stonden we 1-0 voor. Tot 3-2 zat RSC ons op de hielen. Lauri, Isabel en Lois zorgden voor het eerste gaatje: 6-2. Lieke en Yara, die wederom een perfecte break kreeg aangespeeld van Charlotte, deden hier nog een schepje bovenop: 8-3. Dat is boffen. 🤠

Inmiddels kwam RSC terug tot 13-11. De dekking stond niet helemaal lekker en we hadden geen grip op de cirkel. Uiteraard vochten we voor iedere bal. Zo ook Yara. Op volle snelheid naar de bal, maar verrek, daar zat een schouder van de tegenstander. Gevolg: dikke wang. Het blijft een fysieke sport he.

Lynet heeft haar eerste meters in het veld weer gemaakt bij het nemen van een penalty. Het resultaat laten we maar achterwege. 🤪 Maud, met 2 pegels van afstand, en Isabel zorgden dat ons gaatje weer iets groter werd. Zo gingen we rusten met een 18-14 stand. 🫖

Opdracht voor de 2e helft: dekking dicht en kansen afmaken. Dit ging begin 2e helft al stukken beter. Met meer snelheid in de omschakeling verdubbelden we onze voorsprong: 24-16. Char stond weer lekker te keepen en hield een break tegen. Helaas wel met haar hoofd, wat zorgde voor wat kopzorgen op de bank, aangezien we geen reservekeeper mee hadden. Maar bikkel dat onze Char is, bleef ze gewoon staan. Isabel scoorde het laatste doelpunt en maakte daarmee de eindstand 32-25.

Verder was de wedstrijd slordig. Aardig wat balverlies en gemiste kansen. Achjaaa, de puntjes zijn mooi weer binnen! 2 punten en 2 dikke koppen. Mooi resultaat na een pittige zaterdagavond. 👍

Lynn, bedankt maar weer voor het meedoen!

Quote van de wedstrijd: “Je wordt er niet knapper op he” – de coach van RSC tegen Yara in de rust. Bedankt he!!!