2022-12-10: CVO – Holten (1e klasse)

Verslag Holten

Dames 1 verliest in Vaassen nipt van koploper CVO

Afgelopen zaterdagavond gingen de handbaldames van Holten op bezoek bij koploper CVO in Vaassen. Ook in deze wedstrijd moest vanwege blessures het dames 1 team worden aangevuld door 3 speelsters uit de midweekcompetitie en 2 jeugdspeelsters. Holten ging prima van start en nam meteen een 0-2 voorsprong door doelpunten van Anne Rechterschot vanuit de hoek en een snelle break van Julia Hanevelt.

Al na 10 minuten kreeg Sara van Bussel van CVO een rode kaart door een bal in het gezicht te gooien van de Holtense keepster Jo-Anne Koopman. Jo-Anne Koopman kon na een korte blessurebehandeling de wedstrijd hervatten. De wedstrijd werd er hierna wel wat feller op. Het laag geklasseerde Holten bleef koploper CVO prima partij geven, waarbij opbouwster Ilse Klaasses qua prima spel en scorend vermogen zich onderscheidde. Ook Jo-Anne Koopman speelde en goede wedstrijd door onder andere een strafworp te stoppen. De rust brak aan bij de stand 9-9.

Na de pauze was er in eerste instantie geen sprake van krachtverschil. Mare Visser verzilverde onberispelijk de gegeven strafworp en bracht de stand op 9-10. Na verloop van tijd werden er door Holten te veel onnodige afspeelfouten gemaakt, waardoor CVO duidelijk op voorsprong kwam 16-12. In de slotfase kwam Holten toch weer sterk terug door een prachtig doelpunt van Lisan Aanstoot vanuit de hoek. Ilse Klaasses verkleinde de achterstand in de slotminuut nog door een benutte penalty 18-16. De overblijvende speeltijd was echter te kort om nog een punt uit deze wedstrijd te slepen.

Komende zondagmiddag 18 december om 12:50 uur speelt Holten in sporthal ‘t Mossink tegen Wijhe 2, dat afgelopen zaterdag een verrassende zege behaalde op het Heinose HHZD.

Scores Holten: Mare Visser 5, Julia Hanevelt en Ilse Klaasses beide 4, Anne Rechterschot 2 en Lisan Aanstoot 1.