2022-12-03: Schalkhaar – ESCA-Handbal (2e klasse)

Verslag Schalkhaar

Wel eens gehoord van het spel ‘sardientjes’? Mocht je het niet kennen, het is eigenlijk omgekeerd verstoppertje en een onwijs goed spel om de saaie kringverjaardag eens wat op te leuken. Dames 1 heeft zo haar zaterdagavond gezamenlijk in de sporthal afgesloten na een wedstrijd vol ploeteren en strijden tegen ESCA. Bij zo’n tegenstander staan de voelsprieten van iedereen recht omhoog, afwachtend wat er komen gaat.

De wedstrijd van de dames begon ook zo, afwachtend. Hier maakte de tegenstander iets te goed gebruik van, al snel kwamen de dames met meerdere punten achter te staan. De knop moest om wilden ze nog een leuke sinterklaasavond beleven. Een achterstand van maar liefst 7 doelpunten werd teruggebracht tot een verschil van 4 in de rust. De knop was om, ook al ging het spel niet vanzelf.

De tegenstander had maar 1 wissel en al snel in de tweede helft ook geen coach meer. Geen sturing en geen conditie, daar moesten ze overheen. Gestaag maar zeker werd de sprint ingezet, snel weg, volle bak er overheen en gaan. De laatste minuten bleven hard werken, ESCA bleef toch ook scoren. Laatste minuut, 21-21. Waarom maken ze het toch altijd zó spannend? De bal werd onderschept in de verdediging en de break die daarop volgde leek eeuwig te duren. Die knalde er gelukkig in.

Alsof het kampioenschap binnen was werd de winst op het veld gevierd. Zo hadden de dames nog genoeg energie over om zich de rest van de avond te vermaken met sardientjes, wijn en gedichten van Sinterklaas. Op naar volgende week!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina