2022-11-27: Ha-STU – Holten (1e klasse)

Verslag Holten

Dames 1 pakt in Nijmegen de eerste punten

Afgelopen zondag speelde dames 1 van Holten in het sportcentrum van de Radboud Universiteit in Nijmegen. De tegenstander Ha-STU had tot dusver 2 wedstrijden gewonnen, terwijl Holten alles nog had verloren. Gezien de stijgende lijn van het Holtense spel in afgelopen weken was er toch vertrouwen in een goede afloop.

In de eerste helft waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Vooral Julia Hanevelt en Karlijn scoorden mooie doelpunten, ook in ondertal. De rust brak aan bij de stand 12-10. Een tactische omzetting van de coach van Ha-STU in de pauze viel in het voordeel van Holten uit. Na 10 minuten in de 2e helft stond Holten al voor met 15-17. Deze voorsprong werd onder meer door een prachtig onderhands schot van Karlijn uitgebouwd 17-21.

Ook in conditioneel opzicht waren de Holtense dames beter dan hun opponent. De gedegen spelende Ilse Klaasses en de talentvolle Mare Visser zorgen ervoor dat Holten een verdiende en toch nog vrij grote overwinning behaalde 19-26.

Door deze zege blijft Holten weliswaar nog laatste maar de teams boven hun zijn nu binnen handbereik. Komende zaterdag 3 december om 19:50 uur spelen de dames in sporthal ‘t Mossink tegen Havana, dat in de ranglijst vlak boven Holten staat.

Scores Holten: Karlijn 8, Julia Hanevelt 7, Ilse Klaasses 4, Mare Visser 3, Gitta Bekkernens 2, Anne Rechterschot en Luca Veldmaat beide 1.